Αρχική Στήλες Τους θυμάστε; Όταν ο Δράκος έβαζε πέντε γκολ!

Όταν ο Δράκος έβαζε πέντε γκολ!

2
drakos mixalis
Dodekanisos

Ένα μοναδικό ρεκόρ κατέχει ο Ρόδιος Μιχάλης Δράκος! Με αφορμή τα πέντε γκολ που πέτυχε πρόσφατα σε ένα παιχνίδι ο Λεβαντόβσκι της Μπάγερν, αν ανατρέξει κανείς στο αρχείο θα δει πως ο πρώην άσος της Ρόδου είχε κάνει κάτι αντίστοιχο. Όχι βέβαια σε εννέα λεπτά όπως έκανε ο Πολωνός αλλά σε περισσότερο χρόνο ωστόσο αυτό που μετράει είναι ότι τα κατάφερε. Ήταν 15 Απριλίου του 1979 όταν η Ρόδος υποδεχόταν στο τότε Εθνικό Στάδιο την Καβάλα στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής Κατηγορίας. Ο Μιχάλης Δράκος έριξε πέντε …κανονιές στο τελικό 5 – 1 των «ελαφιών». Διαβάστε όμως τι αναφέρεται αναλυτικά για το συγκεκριμένο παιχνίδι στο βιβλίο «Η Μεγάλη Ρόδος»:

«28η αγωνιστική
15 Απριλίου 1979
Ρόδος – Καβάλα 5 – 1
ΑΓΩΝΑΣ: Το παιχνίδι αυτό θα μείνει στην ιστορία για τα πέντε γκολ που σημείωσε ο Μιχάλης Δράκος. Τα τρία μάλιστα από αυτά τα πέτυχε μέσα σε ένα διάστημα δέκα λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο! Κρίμα πάντως που δεν μπόρεσε να χρηστεί σκόρερ ο Μανώλης Κώτης, ο οποίος θα μπορούσε να προσπεράσει τον Θωμά Μαύρο στον πίνακα τον σκόρερς. Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ εφημερίδων της εποχής, ο κόσμος έφυγε κατά κάποιον τρόπο λυπημένος από το γήπεδο για το γεγονός αυτό. Πίστευε ότι ο Κώτης …καταδικάστηκε να μην σκοράρει. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι αυτοί που θεωρούσαν ότι είχε ευθύνη ο προπονητής Μιχάλης Μπέλλης ο οποίος «στρίμωξε» για πρώτη φορά στη θέση του έξω αριστερά τον Χριστοδούλου και τον Κώτη ενώ ο δεύτερος συνήθως έπαιζε είτε σαν δεξί εξτρεμ είτε σαν σέντερ φορ. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει σε απραξία και να αναλάβει δράση ο Δράκος.
Εισιτήρια: 3.996
Σκόρερς: 13’ Δράκος 1 – 0, 46’ Χρυσαφίδης 1 – 1, 47’, 55’, 57’, 79’ Δράκος 5 – 1
Ο Δράκος στο 65’ είχε και δοκάρι (οριζόντιο) μετά από δυνατό σουτ.
Διαιτητής: Θεόκλητος Κόντζαλης
ΡΟΔΟΣ: Δοξάκης, Βούλγαρης, Διακονικολάου, Σκαρτάδος, Τανίδης, Καραντάνης, Κώτης, Χάσταλης, Παπαοικονόμου, Δράκος, Γεωργαλής
ΚΑΒΑΛΑ: Κοϊβέρογλου, Εσπινόζα, Αβραμίδης, Καπετανίδης (70’ Μπακιρτζής), Ρήγας (67’ Λεμονίδης), Μπάλιαν, Τριανταφυλλίδης, Παπαδόπουλος, Χρυσαφίδης, Καλαϊτζίδης, Φιλιππίδης»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης
Δημήτρης
8 years ago

Ο Μιχάλης Δράκος ήταν ένας απο τους κορυφαίους Ρόδιους παίκτες(και είναι)όλων των εποχών.
Αν καθήσω να γράψω για τον ψηλό,και την μεγάλη ΡΟΔΟ θα χρειαστώ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.
Ημουν μέσα στο γήπεδο(αλοίμονο)και θυμάμαι και τα ΠΕΝΤΕ ΓΚΟΛ(ΓΚΟΛΑΡΕΣ).
Νοσταλγώ την εποχή εκείνη.
Μακάρι να την ξαναζούσαμε.

mixalis
mixalis
8 years ago

κι εγω ημουν μέσα σε εκεινο τον αγώνα και θυμάμε οχι μόνο τα πέντε γκόλ αλλα ακομα καποιες φάσεις που ο δρακος σε εκεινο τον αγωνα Θα μπορουσε να βαλει ακομα 2 συγουρα γκολ (τετ-α-τετ) αλλα προτίμησε να πασάρει στον κωτη για να τον βοηθήσει για πρωτο σκόρερ
καλες εποχες κ μεγαλες δοξες της ροδου!!!