Οργή και αγανάκτηση για τον Δήμαρχο που θέλει να «κατεβάσει» στους σταυρούς

0
Dodekanisos

Σάλος έχει προκληθεί στην Πολωνία σε συντηρητικούς και θρησκευτικούς κύκλους, από την του Δημάρχου της Βαρσοβίας Rafał Trzaskowski (Ράφαου Τσασκόφσκι) για την απαγόρευση των θρησκευτικών συμβόλων στα δημόσια γραφεία της πρωτεύουσας. Η απόφαση έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση. Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Ινστιτούτο Ordo Iuris, αναφέρει σε δημοσίευμα του πως «η οργάνωση Institute for Human Rights Cities επινόησε την πρόταση για την απαγόρευση των θρησκευτικών συμβόλων στα δημόσια γραφεία της. Σύμφωνα μάλιστα με Ινστιτούτο Ordo Iuris , οι συνθήκες γύρω από την επιλογή του ιδρύματος μέσω μιας ανταγωνιστικής διαδικασίας έχουν εγείρει σοβαρές ανησυχίες.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο ρεπορτάζ στην «Ελεύθερη Πένα», η απόφαση όχι μόνο απαγορεύει την ανάρτηση σταυρών στα κτίρια των πόλεων, αλλά και απαγορεύει στους υπαλλήλους γραφείων να επιδεικνύουν θρησκευτικά σύμβολα στα γραφεία τους. Η οδηγία διευκρινίζει επίσης ότι οι αξιωματούχοι της πόλης θα πρέπει να απευθύνονται σε διεμφυλικά ή μη δυαδικά άτομα χρησιμοποιώντας τις προτιμώμενες αντωνυμίες τους.

Το Ινστιτούτο Ordo Iuris αναφέρει ότι η διαδικασία επιλογής του ιδρύματος ως εργολάβου εγείρει σημαντικές αμφιβολίες. Σύμφωνα με το ινστιτούτο, το ίδρυμα άλλαξε τις παραμέτρους του λίγο πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού, έτσι ώστε «να ανταποκρίνεται απόλυτα στα κριτήρια για τους οργανισμούς που προετοιμάζουν εσωτερικά έγγραφα για την πόλη».

«Σοβαρές αμφιβολίες προκύπτουν από το γεγονός ότι τόσο το όνομα του ιδρύματος όσο και οι καταστατικοί του στόχοι άλλαξαν λίγο πριν από την ανακοίνωση του διαγωνισμού, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι οι ακτιβιστές του ιδρύματος γνώριζαν εκ των προτέρων για τον διαγωνισμό», δήλωσε ο Nikodem Bernaciak, ανώτερος αναλυτής στο Ordo. Κέντρο Έρευνας και Ανάλυσης Iuris.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments