Όλοι αναμμένουν κόλαση στη Μέση Ανατολή, στα ύψη το θερμόμετρο

0
Dodekanisos

Ο Αμερικανικός στρατός έχει στείλει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή, ανέφερε το Πεντάγωνο, καθώς η Ουάσιγκτον αναμένει από το Ιράν και τους περιφερειακούς του συμμάχους να απαντήσουν στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη και του ανώτερου διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό. Διεθνείς διπλωμάτες προσπάθησαν να αποτρέψουν έναν περιφερειακό πόλεμο πλήρους κλίμακας, αναφέρει ο Guardian. Η αυξανόμενη ένταση έχει οδηγήσει πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Lufthansa, Delta και Air India, να ακυρώσουν πτήσεις προς το Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ενέκρινε την ανάπτυξη περισσότερων καταδρομικών και αντιτορπιλικών του Πολεμικού Ναυτικού που μπορούν να καταρρίψουν βαλλιστικούς πυραύλους και οι ΗΠΑ θα στείλουν επίσης μια επιπλέον μοίρα μαχητικών αεροσκαφών στη Μέση Ανατολή.

«Ο Όστιν κατηύθυνε προσαρμογές στο στρατιωτικό δόγμα των ΗΠΑ για να βελτιώσει την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων, να αυξήσει την αμυντική υποστήριξη προς το Ισραήλ και να διασφαλίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε μια ποικιλία απρόβλεπτων καταστάσεων», ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται «σε πολύ υψηλή κατάσταση ετοιμότητας για οποιοδήποτε σενάριο». Η κυβέρνηση παρείχε στους υπουργούς δορυφορικά τηλέφωνα σε περίπτωση που τα ιρανικά αντίποινα οδηγήσουν σε διακοπή των επικοινωνιών, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments