“Οι Βρυξέλλες δεν ενδιαφέρονται για την βούληση του λαού!”

0
Dodekanisos

“Οι ελπίδες των λαών της Ευρώπης έχουν καταπατηθεί στις Βρυξέλλες”. Αυτό επεσήμανε σε νέες δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν σχολιάζοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν.

Το κόμμα της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας συνασπίστηκε με τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP), το οποίο τοποθετείται ως κεντροδεξιό, προσέγγισε την αριστερή Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) σε διαπραγματεύσεις. Το ΕΛΚ φέρεται να θέλει μια δεύτερη θητεία για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, 2,5 χρόνια για την Ρομπέρτα Μέτσολα ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και να μοιραστεί η θητεία για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η βούληση του ευρωπαϊκού λαού αγνοήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι σαφές: τα δεξιά κόμματα ενισχύθηκαν, η Αριστερά και οι φιλελεύθεροι έχασαν έδαφος. Το ΕΛΚ, από την άλλη, αντί να ακούει τους ψηφοφόρους, τελικά συνεργάστηκε με τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους: σήμερα έκαναν μια συμφωνία και μοίρασαν τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ μεταξύ τους», έγραψε ο Όρμπαν στο X (πρώην Twitter). την Τρίτη.

«Δεν τους ενδιαφέρει η βούληση του ευρωπαϊκού λαού. Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς: θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη μετανάστευση και θα στέλνουν ακόμη περισσότερα χρήματα και όπλα στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας», έγραψε ο Ούγγρος ηγέτης, καλώντας τους ανθρώπους να αντισταθούν στους «υπέρ της μετανάστευσης και υπέρ των γραφειοκρατών».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments