Αρχική Videos “Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο ιστορικά”

“Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο ιστορικά”

0

Την άποψη ότι οι σχέσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Κιν Γκανγκ κατά την διάρκεια συνάντησης του με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κεντρική τηλεόραση της Κίνας, ο Κινέζος αξιωματούχος τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή, οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στα θεμελιώδη συμφέροντα των λαών των δύο χωρών, καθώς και στις προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η Κίνα επιδιώκει να οικοδομήσει μια σταθερή και εποικοδομητική αλληλεπίδραση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ελπίζω ότι η Ουάσιγκτον θα τηρήσει μια λογική και αντικειμενική κατανόηση του Πεκίνου, θα προστατεύσει την πολιτική βάση των διμερών σχέσεων και θα αντιμετωπίσει τυχόν απρόβλεπτες καταστάσεις με ήρεμο, επαγγελματικό και λογικό τρόπο».

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο Κιν Γκάνγκ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα πρέπει να εφαρμόσουν άνευ όρων τη συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους ηγέτες των δύο χωρών κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί. Με τη σειρά του, ο Blinken ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα συμφέροντα και τις αξίες τους «συνεργαζόμενοι με συμμάχους και εταίρους για να ενισχύσουν το όραμά μας για τον κόσμο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments