Αρχική Videos “Οι ΗΠΑ θέλουν να παρέμβουν στις Ρωσικές εκλογές”

“Οι ΗΠΑ θέλουν να παρέμβουν στις Ρωσικές εκλογές”

0

Την πεποίθηση του ότι οι ΗΠΑ θέλουν να παρέμβουν και στις Ρωσικές εκλογές εξέφρασε με νέες δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«Οι ΗΠΑ δεν σταματούν την φαύλη πρακτική τους να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων χωρών. Οι μορφές τέτοιων παρεμβάσεων είναι πολύ διαφορετικές, συμπεριλαμβανομένων των απειλών, του εκβιασμού και της οργάνωσης «έγχρωμων επαναστάσεων». Το αιματηρό πραξικόπημα στην Ουκρανία που πέτυχε το 2014 επιχειρήθηκε ξανά έξι χρόνια αργότερα στη Λευκορωσία, ανεπιτυχώς. Έθεσαν ανοιχτά στόχο να υπονομεύσουν την εσωτερική πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας, στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών του 2024».

Ενώ η κατάσταση στον κόσμο δεν είναι «εύκολη»,  υπάρχει σαφής ενίσχυση της πολυπολικότητας, πρόσθεσε ο Λαβρόφ. Νέα κέντρα ανάπτυξης και παγκόσμιας λήψης αποφάσεων αναδύονται στην Ευρασία, τον Ειρηνικό, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, με βάση το « φυσικό, αναφαίρετο δικαίωμα των λαών να καθορίζουν τη μοίρα τους».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι προεδρικές εκλογές του 2024 θα διεξαχθούν «αυστηρά σύμφωνα με το νόμο» και σε συμμόρφωση με όλες τις δημοκρατικές και συνταγματικές διαδικασίες. Τον Μάρτιο του 2022, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε δημόσια ότι ο Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», αν και αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον αργότερα δήλωσαν ότι εξέφραζε ένα προσωπικό συναίσθημα και όχι μια πραγματική αλλαγή πολιτικής.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments