“Οι ΗΠΑ θέλουν να μετατρέπουν τα έθνη σε μαριονέτες τους”

0
Dodekanisos

O στόχος των ΗΠΑ είναι να μπορούν να μετατρέπουν τα έθνη σε μαριονέτες τους προκειμένου να ισχυροποιήσουν την ηγεμονία τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ με άρθρο του Razvedchik που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η «ατέρμονη επέκταση του ΝΑΤΟ» εξυπηρετεί ουσιαστικά αυτόν τον σκοπό.

«Η Δύση καταφεύγει συχνά σε στρατιωτική δύναμη, εξαναγκασμό, «ιδιωτικοποίηση» ελίτ και έγχρωμες επαναστάσεις για να επιτύχει παγκόσμια κυριαρχία. Η συνεχής επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας παρέχει βασικά στις ΗΠΑ την ευκαιρία να απορροφήσουν τα κράτη και να τους στερήσουν την ανεξαρτησία τους όσον αφορά την υπεράσπιση των εθνικών τους συμφερόντων».

Ο Πατρούσεφ κατηγορεί το ΝΑΤΟ για διπροσωπία, υποστηρίζοντας ότι «ενώ ισχυρίζεται πάντα ότι υποστηρίζει την ειρήνη, έχει διεξάγει πόλεμο ή έχει απειλήσει με στρατιωτική δράση εναντίον χωρών που αντιτίθενται στις πολιτικές της Ουάσιγκτον. Η στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της δυτικής ηγεμονίας, της οικονομικής υποδούλωσης και της πολιτικής πίεσης σε κράτη που δεν αποτελούν στρατιωτική απειλή για τη συμμαχία», δήλωσε ο Patrushev, προσθέτοντας ότι τα μέλη του μπλοκ έχουν λάβει μέρος σε περισσότερες από 200 συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο. τις τελευταίες επτά δεκαετίες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments