«Οι ΗΠΑ κινούνται γρήγορα προς τη χρεοκοπία!»

0
Dodekanisos

Οι ΗΠΑ κινούνται γρήγορα προς τη χρεοκοπία επειδή η κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ. O Μασκ μοιράστηκε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του X (πρώην Twitter) από άλλο χρήστη, ο οποίος ανέφερε μια πρόβλεψη από τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2025 που έλεγε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα μπορούσε να αυξηθεί από το τρέχον 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως 2035.

«Με τους τρέχοντες ρυθμούς των κρατικών δαπανών, η Αμερική βρίσκεται στον γρήγορο δρόμο της χρεοκοπίας», έγραψε ο Μασκ. Ο τεχνολογικός δισεκατομμυριούχος ανέφερε επίσης ότι «οι υπερβολικές δαπάνες είναι αυτές που προκαλούν τον πληθωρισμό» στη χώρα.

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού των ΗΠΑ έπεσε κάτω από το 3% τον Ιούλιο για πρώτη φορά από το 2021, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας, που εκδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες. Οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 2,9%, ενώ ο βασικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τις βιομηχανίες τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε κατά 3,2% τους προηγούμενους 12 μήνες.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments