«Οι ΗΠΑ ίσως χρειαστεί να εμπλακούν σε πόλεμο με τρία μέτωπα!»

0
Dodekanisos

«Οι ΗΠΑ ίσως χρειαστεί να ξεκινήσουν πόλεμο σε τρια διαφορετικά μέτωπα!», είπε με τοποθέτηση του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού Palantir Alex Karp. Μιλώντας στους New York Times είπε και τα ακόλουθα:

«Είναι πολύ πιθανό οι ΗΠΑ να βρεθούν σε έναν πόλεμο τριών μετώπων με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν. Για το λόγο αυτό, το Πεντάγωνο θα πρέπει να συνεχίσει την ανάπτυξη αυτόνομων όπλων (όπλα AI) με πλήρη ταχύτητα. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή στην οποία η πυρηνική αποτροπή είναι λιγότερο αποτελεσματική γιατί είναι πολύ απίθανο η Δύση να χρησιμοποιήσει κάτι σαν πυρηνική βόμβα, ενώ οι αντίπαλοί μας θα μπορούσαν να το κάνουν», πρόσθεσε.

Ένας πόλεμος σε τρία μέτωπα ταυτόχρονα θα απαιτούσε πιθανότατα περισσότερα στρατεύματα, ανεξάρτητα από την αυξημένη χρήση drones ή άλλων αυτόνομων όπλων. Μετά από χρόνια πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, το μέγεθος του αμερικανικού στρατού έχει μειωθεί, ενώ το Πεντάγωνο στρέφει όλο και περισσότερο την προσοχή του στην περιοχή του Ειρηνικού και σε μια πιθανή σύγκρουση με την Κίνα. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία Palantir έχει δεχθεί πυρά επειδή υποστήριξε το Ισραήλ στον πόλεμο του με τη Χαμάς. Ο Καρπ παραδέχτηκε επίσης ότι απέλυσε μερικούς από τους υπαλλήλους του λόγω της στάσης τους σχετικά με τη διεξαγωγή του πολέμου από το Ισραήλ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments