«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι μολυσμένες με τον ιό της αποικιοκρατίας!»

0
Dodekanisos

Μολυσμένες με την αποικιοκρατία χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες με δηλώσεις που έκανε από την Μπουρκίνα Φάσο ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ. Συγκεκριμένα, επεσήμανε τα εξής:

«Οι Αμερικανοί δεν φαίνεται να μπορούν να απαλλαγούν από αυτό το σύνδρομο της παντοδυναμίας και της ανεκτικότητας. Θεωρούν ότι δικαιούνται να παρουσιάζουν τις αξιώσεις τους σε όλο τον κόσμο. Λένε στις χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και φυσικά της Ευρώπης πώς να ενεργήσουν στην οικονομία και την πολιτική, πώς πρέπει να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ ενάντια σε όποιον η Ουάσιγκτον θεωρεί ανταγωνιστή. Μετρούν όλες τις διεθνείς σχέσεις με το δικό τους κριτήριο: ποιος είναι υπέρ των ΗΠΑ και ποιος είναι εναντίον των ΗΠΑ».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι αυτή την τακτική δεν την ακολουθεί σε καμία περίπτωση η Ρωσία η οποία τόνισε πως «οικοδομεί σχέσεις με φίλους στην Αφρική βασισμένες αποκλειστικά σε αμοιβαία συμφέροντα, οφέλη και πλήρη ισότητα».

«Η Δύση εξακολουθεί να παίζει παιχνίδια μηδενικού αθροίσματος. Δεν μπορούν να κατανοήσουν την ίση αλληλεπίδραση. Είναι ακόμα άρρωστοι με τον ιό της αποικιοκρατίας και της νεοαποικιοκρατίας, που οδηγεί τις σχέσεις τους με την παγκόσμια πλειοψηφία. Αυτές οι σχέσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως μια ευκαιρία να ζεις σε βάρος των άλλων, να αντλείς μονομερή πλεονεκτήματα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments