Αρχική Videos “Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν ένα νέο ψυχρό πόλεμο”

“Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν ένα νέο ψυχρό πόλεμο”

0

Επιχείρηση να ρίξει τους τόνους έκανε απ ‘ ότι φαίνεται ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Σε δηλώσεις που έκανε και μεταδόθηκαν από την China Central Television τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμμένουν στις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Πρόεδρος Μπάιντεν. Δηλαδή, δεν επιδιώκουν έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, δεν επιδιώκουν να αλλάξουν το σύστημα της Κίνας, οι συμμαχίες τους δεν στρέφονται στην Κίνα, δεν υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν. Και δεν επιδιώκουν σύγκρουση με την Κίνα»

Σύμφωνα με τον κορυφαίο Αμερικανό διπλωμάτη, η Ουάσιγκτον προσβλέπει σε ανταλλαγές υψηλού επιπέδου με το Πεκίνο και ελπίζει να διατηρήσει ελεύθερη επικοινωνία. Οι ΗΠΑ ελπίζουν επίσης ότι η Κίνα θα χειριστεί υπεύθυνα τις υπάρχουσες διαφορές μεταξύ των χωρών και θα επιδιώξει διάλογο και συνεργασία, πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.

Ο Blinken επισκέπτεται το Πεκίνο από τις 18 έως τις 19 Ιουνίου. Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον Κινέζο Υπουργό Εξωτερικών Qin Gang και τον Διευθυντή του Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (CCP), μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ Wang Yi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments