«Οι Γάλλοι στρατιωτικοί στην Ουκρανία είναι νόμιμοι στόχοι για τη Ρωσία»

0
Dodekanisos

Οποιοσδήποτε Γάλλος στρατιωτικός εκπαιδευτής στην Ουκρανία θα ήταν «νόμιμος στόχος» για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ συνεχίζοντας την τελευταία του περιοδεία στην Αφρική. Ο Λαβρόφ έκανε τις παρατηρήσεις σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Κονγκό.

«Όσον αφορά τους Γάλλους εκπαιδευτές, νομίζω ότι βρίσκονται ήδη στο ουκρανικό έδαφος.  Ανεξάρτητα από το καθεστώς τους, στρατιωτικοί αξιωματούχοι ή μισθοφόροι αποτελούν νόμιμο στόχο για τις ένοπλες δυνάμεις μας».

Ο ανώτατος διοικητής της Ουκρανίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε υπογράψει έγγραφα που επιτρέπουν στους Γάλλους στρατιωτικούς εκπαιδευτές να έχουν πρόσβαση στα ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης σύντομα. Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε  ότι δεν θα σχολιάσει «φήμες ή αποφάσεις που θα μπορούσαν να ληφθούν». Είπε ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υποστήριξη της Γαλλίας κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 80η επέτειο της D-Day αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Λαβρόφ έχει επισκεφθεί την αφρικανική ήπειρο αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Ορισμένες αφρικανικές χώρες τα τελευταία χρόνια έχουν εκφράσει αυξανόμενη απογοήτευση με τους παραδοσιακούς δυτικούς εταίρους τους, όπως η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Λαβρόφ απέρριψε επίσης την ειρηνευτική διάσκεψη της Ουκρανίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αργότερα αυτόν τον μήνα στην Ελβετία. Η Ρωσία δεν προσκλήθηκε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments