Oι Γαλλικές αρχές συνέλαβαν στο Παρίσι τον ισιοκτήρη του Telegram

0
Dodekanisos

Ο διευθύνων σύμβουλος του Telegram, Πάβελ Ντουρόφ, συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία σε αεροδρόμιο κοντά στο Παρίσι για φερόμενα αδικήματα που σχετίζονται με τη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του, δήλωσαν πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Γαλλο-Ρώσος δισεκατομμυριούχος, 39 ετών, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Le Bourget βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας το βράδυ του Σαββάτου, είπε μια από τις πηγές, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Ο Ντουρόφ είχε φτάσει από το Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν , είπε μια άλλη πηγή κοντά στην υπόθεση. Το γαλλικό OFMIN, ένα γραφείο που είναι επιφορτισμένο με την πρόληψη της βίας κατά ανηλίκων, είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Durov σε μια προκαταρκτική έρευνα για φερόμενα αδικήματα όπως απάτη , διακίνηση ναρκωτικών , διαδικτυακό εκφοβισμό, οργανωμένο έγκλημα και προώθηση της τρομοκρατίας , ανέφερε μία από τις πηγές. Ο Ντούροφ κατηγορείται ότι δεν έλαβε μέτρα για να περιορίσει την εγκληματική χρήση της πλατφόρμας του. «Φτάνει πια η ατιμωρησία του Telegram», είπε ένας από τους ερευνητές, προσθέτοντας ότι εξεπλάγησαν ότι ο Ντούροφ ήρθε στο Παρίσι γνωρίζοντας ότι ήταν καταζητούμενος.

Η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι κατηγόρησε την Κυριακή τις γαλλικές αρχές ότι «αρνήθηκαν να συνεργαστούν» μετά τη σύλληψη του Ντουρόφ. “Ζητήσαμε αμέσως από τις γαλλικές αρχές να εξηγήσουν τους λόγους αυτής της κράτησης και ζητήσαμε να προστατευθούν τα δικαιώματά του και να δοθεί προξενική πρόσβαση. Μέχρι στιγμής, η γαλλική πλευρά αρνείται να συνεργαστεί σε αυτό το ζήτημα”, ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments