Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Η Οδύσσεια ενός πεθαμένου συνανθρώπου μας

Η Οδύσσεια ενός πεθαμένου συνανθρώπου μας

0
Dodekanisos

Το μεταφέρουμε με επιφύλαξη αν και υπήρξαν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες που διέδωσαν το νέο από στόμα σε στόμα, αλλά λόγω της φύσης του συγκεκριμένου περιστατικού δεν θα αναφερθούμε στο όνομα του εκλιπόντος.

Συμπολίτης μας που απεβίωσε την περασμένη Δευτέρα, είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί  στο Μοναστήρι της Παναγίας Καλόπετρας στη Θολό της Ρόδου, λόγω του ότι για περισσότερα από 60 χρόνια ήταν ο άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του σε αυτό, με το να το φροντίζει και να το προσέχει.

Ο τάφος ανοίχτηκε πίσω από το Ιερό του μοναστηριού και εντός του χώρου της εκκλησίας και η κηδεία προγραμματίστηκε για την Τρίτη αλλά δεν έγινε ποτέ, διότι θορυβημένοι οι κάτοικοι από την απόφαση των οικείων του εκλιπόντος να ταφεί στον περίβολο της εκκλησίας, δεν επέτρεψαν την τέλεσή της, με το σκεπτικό ότι δεν είναι σωστό να υπάρχει το μακάβριο θέαμα ενός τάφου σε χώρο που κάθε χρόνο διεξάγονται οι εκδηλώσεις και τα πανηγύρια τους.

Ενώ η εξόδιος ακολουθία ήταν σε εξέλιξη ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος κ.Παναγιώτης Τσαλώλης, ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο. Ο Δεσπότης τον ενημέρωσε ότι γνώριζε για  την συγκεκριμένη απόφαση και έδωσε την συγκατάθεσή του πιστεύοντας, ότι είχε δοθεί η άδεια για κάτι τέτοιο από την Κοινότητα επειδή συνηγορούσε και η τοπική κοινωνία.

Αφού ο πρόεδρος ενημέρωσε τον Μακαριότατο ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι κι ο κόσμος αντιδρά, ο Μητροπολίτης Ρόδου επικοινώνησε με τον εφημέριο του Θεολόγου πατέρα Θεόδωρο Πασπάτη, με αποτέλεσμα  η κηδεία να διακοπεί οριστικά.

Όπως ήταν φυσικό, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση και ξέσπασε σάλος από τις αντιδικίες των παρευρισκομένων αλλά και της οικογένειας του εκλιπόντος για την ανάρμοστη συμπεριφορά προς το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Τελικά, η επιθυμία του μεταστάντος δεν εκπληρώθηκε, αφού η σορός του μεταφέρθηκε και ετάφη στο κοιμητήριο του γειτονικού χωριού της Ψίνθου, που ήταν κι ο τόπος καταγωγής του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments