Ο Ζελένσκυ στο Νταβός, κάνει απέλπιδα προσπάθεια για οικονομική ενίσχυση

0
Dodekanisos

Μια απέλπιδα προσπάθεια προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει την συνέχιση της χρηματοδότησης κάνει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκυ. Για τον λόγο αυτό, θα δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Ουκρανίας, «θα συναντήσει τους αρχηγούς και των δύο βουλών του κοινοβουλίου, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον Πρόεδρο της Ελβετίας, θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός».

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες αφότου η Γαλλία και η Γερμανία επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία στον πόλεμο της με τη Ρωσία.
«Συμφωνούμε πλήρως… ότι πρέπει να υποστηρίξουμε τους Ουκρανούς για όσο διάστημα χρειαστεί», είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρν (Στεφάν Σεζουρνέ) σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, μαζί με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπάερμποκ. Η Baerbock είπε επίσης ότι θα παραμείνουν «στο πλευρό της Ουκρανίας όσο χρειαστεί, έως ότου η Ρωσία αποσυρθεί» από το ουκρανικό έδαφος.  Σημειώνεται ότι και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ είχε επισκεφθεί την Ουκρανία πρόσφατα, ανακοινώνοντας ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την πολιορκημένη χώρα.

Όμως, η απελευθέρωση μεγάλων ποσών χρηματοδότησης, από τις Βρυξέλλες και από την Ουάσιγκτον, έχει δεσμευτεί για πολιτικούς λόγους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να πραγματοποιήσει συνάντηση την 1η Φεβρουαρίου για να προσπαθήσει να ξεμπλοκάρει το πακέτο βοήθειας των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία, για το οποίο ασκήθηκε βέτο από τον ηγέτη της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν τον Δεκέμβριο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments