«Ο Ζελένσκυ πρέπει να συλληφθεί και να προσαχθεί για εγκλήματα!»

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκυ θα πρέπει να συλληφθεί και να προσαχθεί στη δικαιοσύνη, εξέφρασε με μια ακόμα τοποθέτηση που έκανε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας Νμίτρι Μεντβέντεφ. Όπως εξήγησε, «ο Ζελένσκυ του οποίου η θητεία έληξε στις 20 Μαίου, ηγείται ενός πολιτικού καθεστώτος εχθρικού προς τη Ρωσία.

Πρέπει να συλληφθεί και να δικαστεί για εγκλήματα κατά Ρώσων και Ουκρανών πολιτών. Εάν είναι αδύνατο να παραδοθεί ένας τέτοιος εγκληματίας, θα πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες που εφαρμόζονται για τους τρομοκράτες. Αυτή είναι ακριβώς η μοίρα που είχε ο πνευματικός δάσκαλος του Zelensky, Stepan Bandera», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των πιθανών εγγυητών σε περίπτωση υπογραφής ειρηνευτικής συμφωνίας, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας είπε ότι δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στους πρώην εταίρους και επομένως οι καλύτεροι εγγυητές για τη Ρωσία θα είναι τα όπλα υψηλής ακρίβειας και ισχυρός στρατός.
Όσο για το ερώτημα ποιον θεωρεί πλέον η Ρωσία επικεφαλής της Ουκρανίας, η απάντηση είναι προφανής. Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, «το εγκληματικό καθεστώς δεν έχει και δεν μπορεί να έχει ικανό ηγέτη. Όσο για τον ονομαστικό ή πραγματικό ηγέτη ενός τέτοιου καθεστώτος, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Για το διεθνές δίκαιο και για το καταρρακωμένο κράτος της Ουκρανίας, η προσωπικότητά του, βασισμένη σε κανονικές νομικές θέσεις, είναι αδιάφορη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments