«Ο Πούτιν ενσαρκώνει τον πόλεμο, δεν θα αρκεστεί μόνο στην Ουκρανία»

0
Dodekanisos

«Ο Πούτιν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο επιμένουν διάφοροι πόλεμοι και συγκρούσεις και πρέπει να λογοδοτήσει, ώστε η επιθετικότητά του να μην ενθαρρύνει άλλες αυτοκρατορίες». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ μιλώντας κατά την διάρκεια του Φόρουμ του Νταβός το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Όποιος πιστεύει ότι αυτό αφορά μόνο εμάς, αυτό είναι μόνο για την Ουκρανία – κάνει βασικά λάθος. Οι πιθανές κατευθύνσεις και ακόμη και το χρονοδιάγραμμα μιας νέας ρωσικής επίθεσης πέρα ​​από την Ουκρανία γίνονται όλο και πιο εμφανείς», είπε και τόνισε και τα εξής:

«Ο Πούτιν ενσαρκώνει τον πόλεμο» και δεν θα αλλάξει, είπε. Ενώ επέκρινε τον Πούτιν για μαζικές απελάσεις , ισοπέδωση πόλεων και «την τρομακτική αίσθηση ότι ο πόλεμος μπορεί να μην τελειώσει ποτέ». Από εκεί και πέρα, η ομιλία του Ζελένσκι στη συγκέντρωση των επίδοξων παγκόσμιων ηγετών επικεντρώθηκε στο να ζητήσει περισσότερα όπλα, χρήματα και πυρομαχικά, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να πολεμά τη Ρωσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε ότι κάθε μείωση της πίεσης στον επιτιθέμενο προσθέτει χρόνια στον πόλεμο, αλλά κάθε επένδυση στην εμπιστοσύνη των Ουκρανών υπερασπιστών συντομεύει τον πόλεμο.
Ευχαρίστησε τους συμμάχους για κάθε πακέτο κυρώσεων στη Μόσχα, αλλά τους προέτρεψε να διασφαλίσουν ότι θα λειτουργήσουν . Είπε ότι πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ θα έρθουν σε «μέσα σε λίγες εβδομάδες» με περισσότερη βοήθεια που έχει ανασταλεί από τις πολιτικές εσωτερικές διαμάχες στους δύο μεγαλύτερους συμμάχους του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments