«Ο κόσμος χρειάζεται μια νέα τάξη αλλά όχι υπό την αιγίδα των ΗΠΑ»

0
Dodekanisos

To Κρεμλίνο, ουσιαστικά για πρώτη φορά, συμφωνεί με δήλωση του Τζο Μπάιντεν. Η επίσημη Ρωσία  υποστηρίζει τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι ο κόσμος χρειάζεται μια νέα τάξη πραγμάτων, αλλά δεν συμφωνεί ότι μια τέτοια τάξη μπορεί να οικοδομηθεί υπό την αιγίδα της Ουάσιγκτον, όπως δήλωσε στα ΜΜΕ ο Ρώσος Προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Μπάιντεν. Αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση που συμφωνούμε απόλυτα με αυτά που είπε. Πράγματι, ο κόσμος χρειάζεται μια νέα τάξη πραγμάτων, [αλλά μια] βασισμένη σε εντελώς διαφορετικές αρχές [από αυτές που προωθούν οι ΗΠΑ ],” αυτός είπε.

Το Κρεμλίνο πιστεύει ότι οποιαδήποτε μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων πρέπει να είναι απαλλαγμένη από οποιεσδήποτε προσπάθειες συγκέντρωσης όλων των μηχανισμών ελέγχου στα χέρια μιας και μόνο χώρας και από όλες τις προσπάθειες μιας ενιαίας δύναμης να επιβάλει τη βούληση και τις αποφάσεις της σε άλλες χώρες.

«Θα πρέπει να υπάρχει μια παγκόσμια τάξη που να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, όχι σε «κανόνες». Θα πρέπει να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, το αμοιβαίο όφελος, τη μη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου και ούτω καθεξής», είπε ο Πεσκόφ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments