“Ο Καναδάς θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί”

0
Dodekanisos

Ο Καναδάς θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία καθώς μάχεται ενάντια στη ρωσική εισβολή, είπε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική επικοινωνία αυτή την εβδομάδα.
«Καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μπαίνει στον δεύτερο χειμώνα της, οι Ουκρανοί μπορούν να βασίζονται στην υποστήριξη του Καναδά — για όσο χρόνο χρειαστεί», είπε ο κ. Τριντό σε ανάρτησή του στο X την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. «Αυτό είναι το μήνυμα που μοιράστηκα στο τηλέφωνο με τον Zelenskyy σήμερα το πρωί.”
Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού έρχονται μετά την υπόσχεση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να «εντείνει» τις επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Zelenskyy είπε ότι η χώρα του είναι ευγνώμων για την υπόσχεση του Καναδά να βοηθήσει στην ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας στον απόηχο των «βίαιων» ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων, οι οποίες κατέστρεψαν τις αστικές υποδομές στις ουκρανικές περιοχές Sumy, Odessa, Lviv, Poltava, Kyiv, Donetsk. και Kherson. Είπε ότι η συνομιλία του με τον κ. Τριντό «εστιάστηκε κυρίως στην ασφάλεια».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments