«Ο Biden σπρώχνει τις ΗΠΑ σε χερσαίο πόλεμο με τη Ρωσία!»

0
Dodekanisos

Oπρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καθώς και ο υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς Ρόμπερt Κένεντι Τζούνιορ επέκριναν τον Τζο Μπάιντεν για την απόφασή του να χρησιμοποιήσει εφεδρικές δυνάμεις των ΗΠΑ για να υποστηρίξει την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ. Ο Τραμπ υπενθύμισε ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να επιβιβαστεί σε επίσημο αεροπλάνο χωρίς να σκοντάψει, τονίζοντας ότι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που δεν έχει δικαίωμα να σπρώξει τη χώρα στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνει η ανίκανη διοίκησή του. Τόνισε ότι είναι πεπεισμένος ότι η «αλόγιστη κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία» ωθεί τον αμερικανικό στρατό στο χείλος της καταστροφής.

Η απόφαση του Μπάιντεν να κινητοποιήσει εφεδρικά στρατεύματα επικρίθηκε επίσης από τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ.
«Ο πρόεδρος μόλις κάλεσε 3.000 έφεδρους για να ενισχύσουν τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ευρώπη στο πλαίσιο της επιχείρησης Atlantic Resolve». Θέλω ο κόσμος να καταλάβει τι είναι η κινητοποίηση στρατευμάτων. Αυτές είναι προετοιμασίες για έναν χερσαίο πόλεμο με τη Ρωσία», έγραψε στο Twitter του. Επεσήμανε το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν, το οποίο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου στις 13 Ιουλίου.

Ο Αντιστράτηγος του Στρατού των ΗΠΑ Ντάγκλας Σιμς, διευθυντής επιχειρήσεων για το Μικτό Επιτελείο, δήλωσε στον ιστότοπο του Πενταγώνου: «Η διαταγή επιβεβαιώνει την ακλόνητη υποστήριξή μας και τη δέσμευσή μας για την προστασία της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments