«Ο Biden δεν θέλει να είναι υπεύθυνος για την έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου πολέμου!»

0
Dodekanisos

Τοποθέτηση με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με το Ουκρανικό ζήτημα έκανε ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι. Τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν θέλει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία για την Ουκρανία να πυροδοτήσει παγκόσμιο πόλεμο. Ανησυχούμε για την κλιμάκωση από την αρχή αυτού του πολέμου. Και αυτές οι ανησυχίες παραμένουν έγκυρες. Ο πρόεδρος είπε ότι δεν θέλει να είναι υπεύθυνος για την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο ABC News.

H συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να ανάψει το «πράσινο φως» στην Ουκρανία για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει οπλικά συστήματα που προμηθεύτηκαν από τη Δύση προκειμένου να χτυπήσει στόχους εντός του Ρωσικού εδάφους. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν την τοποθέτηση του Κίρμπυ άνευ ουσίας μιας και πιστεύουν πως οι πράξεις των Αμερικανών δείχνουν διαφορετικά πράγματα.

Ο Κίρμπι είπε ότι ο Μπάιντεν «έχει κατανοήσει όλες τις προεκτάσεις του να επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα όμως επανέλαβε ότι επιτρέπεται στους Ουκρανούς να στοχεύουν μόνο βάσεις, θέσεις πυροβολικού και άλλες στρατιωτικές τοποθεσίες που οι Ρώσοι χρησιμοποιούσαν για να δημιουργήσουν κάποιο είδος ουδέτερης ζώνης».

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε προηγουμένως ότι η απαγόρευση της χρήσης των πυραύλων «ATACMS» ή επιδρομών μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας δεν έχει αλλάξει». Η Ρωσία, ωστόσο, είπε ότι το Κίεβο είχε ήδη χρησιμοποιήσει ATACMS και άλλα όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει στόχους στην Κριμαία, το Ντονμπάς, καθώς και τις περιοχές Zαπορίζιε και Χερσώνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments