Αρχική Videos “Ο αγώνας σου είναι δίκαιος, ποτέ μην τα παρατήσεις!”

“Ο αγώνας σου είναι δίκαιος, ποτέ μην τα παρατήσεις!”

0

Ο Αμερικανός ολιγάρχης Τζορτζ Σόρος πιστεύει ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο και ότι θα είναι ένα «θετικό σοκ» για τις παγκόσμιες σχέσεις. Ο δισεκατομμυριούχος έκανε τις προβλέψεις σε μια νέα στήλη στο Project Syndicate, το οποίο χρηματοδοτείται εν μέρει από το δικό του Open Society Foundations.

Σχετικά με την Ουκρανία, ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος δηλώνει ότι «η πραγματική έκβαση (του πολέμου στην Ουκρανία) είναι πολύ καλύτερη από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ο ουκρανικός στρατός προέβαλε μια ηρωική αντίσταση και με ισχυρή υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ανέτρεψε τα πράγματα. Ο ρωσικός στρατός αποδείχθηκε ότι ήταν μια χάρτινη τίγρη, κακοδιαχειρισμένη και εντελώς διεφθαρμένη”.
Όσον αφορά την αναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, η Ουκρανία είναι έτοιμη να εξαπολύσει μια αντεπίθεση μόλις φτάσουν τα υποσχόμενα δυτικά όπλα – ειδικά τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που εγκρίθηκαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Συνεχίζει δηλώνοντας ότι «το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία θα είναι ένα θετικό σοκ για τον κόσμο», υποστηρίζοντας ότι «(α) η ρωσική ήττα στην Ουκρανία και η χαλάρωση των σινο-αμερικανικών εντάσεων μπορεί να δημιουργήσει χώρο στους παγκόσμιους ηγέτες να επικεντρωθούν στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, που απειλεί να καταστρέψει τον πολιτισμό μας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments