Αρχική Ροδίων Άθλησις Νικολιδάκης εφ’ όλης της ύλης

Νικολιδάκης εφ’ όλης της ύλης

0
nikolidakis
Dodekanisos

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο τεχνικός διευθυντής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Ροδίων Άθλησις, Μάνος Νικολιδάκης. Αναλυτικά, τα όσα είπε:
«Εγώ είμαι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των παικτών και της διοίκησης. Ότι προβλήματα έχουν οι παίκτες ή οτιδήποτε και να χρειαστεί το αγωνιστικό τμήμα, εγώ το μεταφέρω στην διοίκηση και αυτό υλοποιείται. Επίσης ο ρόλος μου είναι σε συνεργασία με τον προπονητή, να παρακολουθούμε κάποιους αγώνες , είτε στο παιδικό πρωτάθλημα , είτε στο εφηβικό. Αυτό γίνεται για να δούμε κάποια παιδιά και ο προπονητής να κρίνει αν έχουν μέλλον. Γενικά, ασχολούμαι με ότι λειτουργικό χρειαστεί η ομάδα σε όλους τους τομείς , από τα ταξίδια μέχρι και τα εντός έδρας παιχνίδια»
Μπορείτε να μας μιλήσετε για την οργάνωση της ομάδας , από το αντρικό μέχρι και τις υποδομές;
«Ξεκινήσαμε φέτος μια προσπάθεια για πρώτη φορά με στόχο την παραμονή της ομάδας στην Α2, ώστε να διατηρήσουμε ζωντανό το Βόλεϊ , στη Ρόδο, το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε την απαιτούμενη ανάπτυξη η αλήθεια. Θεωρώ , όπως και σε όλα τα αθλήματα, ακόμα και στο βόλεϊ, κάθε επιτυχία ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες. Θέλουμε λοιπόν, η αντρική ομάδα να είναι εφαλτήριο, η αρχή δηλαδή για τα νέα παιδιά να ασχοληθούνε και να δουν πιο ζεστά το βόλεϊ. Στόχος μας λοιπόν ,είναι μέσα στην επόμενη τριετία να δημιουργήσουμε ακαδημίες σε όλα τα τμήματα, όπου θα συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα και μέσα από εκεί να εξελιχθούν για τις μεγαλύτερες ομάδες».
Πιστεύετε η παρουσία της ομάδας σε πανελλήνιο πρωτάθλημα , βοηθάει να ασχοληθούν περισσότερα παιδιά με το άθλημα ;
«Σίγουρα, όταν είσαι σε ένα τοπικό πρωτάθλημα , που αποτελείται από 5-6 ομάδες, δεν υπάρχουν οι ανάλογες παραστάσεις, ούτε τα κίνητρα. Όταν όμως βλέπεις μια ομάδα να έρχεται στη Ρόδο με ιστορία, όπως για παράδειγμα το Ρέθυμνο, ο Εθνικός, ο Μίλωνας που είναι ομάδες που έχουν πρωταγωνιστήσει στην Α1, τότε αυτόματα αυτό δίνει και στον κόσμο και στα παιδιά, ένα κίνητρο παραπάνω, ώστε να θέλουν να ασχοληθούνε , να έχουν και ένα όνειρο παραπάνω. Σαφώς η συμμετοχή μας στην Α2 , αποτελεί μια πρόκληση για όλους».
Ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα που καλείστε να αντιμετωπίσετε λόγω του ότι είμαστε νησί και όπως και να το κάνουμε τα πράγματα δεν είναι εύκολα ειδικά με τις μετακινήσεις;
«Έχουμε παραδειγματιστεί από πολλές ομάδες , που είναι από νησιά και γενικά από την επαρχεία. Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε νησιωτικές περιοχές είναι οι μετακινήσεις, ανεβάζουν αυτόματα τον προϋπολογισμό μίας ομάδας επειδή δεν καλύπτονται από την ομοσπονδία. Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τις νησιώτικες ομάδες είναι το οικονομικό. Σε ότι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις, προσπαθούμε να τις καλύψουμε βρίσκοντας κάποιους χορηγούς , προσελκύοντας κόσμο, κόβοντας εισιτήρια και γενικότερα με την οικονομική ενίσχυση και του ίδιου του σχολείου και από επιφανής επιχειρηματίες του νησιού. Αυτό βέβαια θέλει αγώνα. Χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να μπορούμε να είμαστε στην αγορά για να φέρνουμε όσο περισσότερα οικονομικά οφέλη μπορούμε στην ομάδα».
Με τα m;exri στιγμής δεδομένα , πιστεύετε πως υπάρχει καλή ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία;
«Μπορώ να πω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που η ομάδα αγωνιζόταν στο τοπικό, έχουμε νέους φίλους του βόλε. Βλέπουμε κόσμο που δεν ερχόταν πριν. Σίγουρα το να βλέπεις τουλάχιστον 100 με 120 άτομα σε κάθε αγώνα αποτελεί μια αρχή ώστε να γίνουν όλο και περισσότεροι τα επόμενα χρόνια. Ο κόσμος ανταποκρίνεται στις επιτυχίες και θέλει πάντα να βλέπει καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά δεν θα αργήσουν να έρθουν, να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος σε λίγο καιρό θα γεμίζει το γήπεδο».
Έχετε ταξιδέψει και σε άλλες περιοχές , με ομάδες πιο γνωστές στην κατηγορία , βλέπετε μια διαφορετική αντιμετώπιση από τον κόσμο;
«Θεωρώ ότι η ομάδα μας , παρόλο που δεν έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις, σε αγωνιστικό επίπεδο στέκεται πάρα πολύ καλά και είναι ανταγωνιστική. Σίγουρα μέσα από αυτούς τους αγώνες γινόμαστε όλο και καλύτεροι , αποκτάμε τις εμπειρίες που χρειαζόμαστε ώστε στο μέλλον, να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι και καλύτεροι. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όσους αγώνες έχουμε παίξει εκτός έδρας, ήταν σχεδόν σε άδεια γήπεδα, οπότε αυτό αυτόματα μας γεμίζει ικανοποίηση το να βλέπουμε το δικό μας γήπεδο ολοένα να γεμίζει.
Τον αγωνιστικό στόχο της ομάδας τον ξέρουμε , είναι η παραμονή στην Α2. Υπάρχει άλλος στόχος που θέτει η διοίκηση;
«Σίγουρα η παραμονή της ομάδας στην Α2 κάνει πιο εύκολο το έργο της διοίκησης, για να δουλέψει απρόσκοπτα και με λιγότερο άγχος. Η διοίκηση θα έχει μάθει και από τα λάθη της, για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Σίγουρα το να μείνει η ομάδα σε υψηλό επίπεδο εθνικών κατηγοριών, θα δημιουργήσει περισσότερες προσδοκίες , θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο , οπότε καταλαβαίνετε ότι ναι μεν υπάρχει πλάνο ,αλλά σίγουρα αυτό θα έχει αξία αν μείνει η ομάδα στην Α2. Η φετινή χρονιά δίνει τις βάσεις για μια καλύτερη πορεία, υπάρχουν ιδέες οι οποίες με τον καιρό θα αρχίσουν αν υλοποιούνται. Πολλά πράγματα δεν τα ξέραμε και εμείς γιατί είμαστε νέοι στον χώρο και σιγά σιγά θα κάνουμε αρκετά πιο δημοφιλή το βόλεϊ στη Ρόδο».

Ανδρέας Γαβαλάς – http://rodiwnathlishs.blogspot.gr/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments