Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Νίκη – μισή παραμονή για τον Διγενή!

Νίκη – μισή παραμονή για τον Διγενή!

0
Dodekanisos

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη με το «αγγλικό» σκορ 5 – 3 σε βάρος της ΑΕ Κω πέτυχε ο Διγενής Κοσκινού ο οποίος πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα και απέκτησε προβάδισμα όσον αφορά την «μάχη» της παραμονής. Το παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο Κοσκινού είχε μια πραγματικά συγκλονιστική εξέλιξη και πρόσφερε πολλές συγκινήσεις στον αρκετό φίλαθλο κόσμο (παρά την οδηγία της ΕΠΣΔ για κεκλεισμένων των θυρών) που το παρακολούθησε. Το κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν τα πολλά κενά στις άμυνες και των δυο ομάδων που είχαν σαν αποτέλεσμα και τα πολλά γκολ που επιτεύχθηκαν. Οι Κώοι έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία για τη φάση του 55’ όπου ο Διγενής έκανε το 3 – 2 με τους «βυσσινί» να «φωνάζουν» για οφσαϊντ. Στις διαμαρτυρίες πάνω έχασαν και έναν από τους ποιοτικούς τους παίκτες, τον Φονσέκα ο οποίος έπιασε από το λαιμό τον Ζαχαρία και δικαίως αποβλήθηκε από τον διαιτητή Μανώλη Παπαγιαννίδη. Το παιχνίδι διεκόπη για οκτώ λεπτά διότι ο Βραζιλιάνος παίκτης αρνούνταν να αποχωρήσει και τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων κατάλαβε ότι έπρεπε να δει τον υπόλοιπο αγώνα από την εξέδρα. Οι φιλοξενούμενοι «φωνάζουν» και για μια φάση στο 89’ όπου μετά από αντεπίθεση ο Μαυρίδης έκανε το 4 – 4 αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσαϊντ.

Κατά τα άλλα, ο Διγενής εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Φοσνέκα στο 55’ και έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με την ΑΕ Κω πάντως να είναι πάντα επικίνδυνη και να δείχνει ικανή να διεκδικήσει ακόμα και τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Στο 15’ ο Πατσιαούρας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕ Κω.
Στο 22’ ο Πατσιαούρας πάσαρε τον Πάνο ο οποίος με πλασέ έκανε το 1 – 0.
Η ΑΕ Κως αντέδρασε στο 25’ και μετά από κόρνερ του Μπεκιρλάρι, ο Ζαϊμι με προβολή έκανε το 1 – 1.
Στο 36’ όμως μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Τριπολίτης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και έδωσε το προβάδισμα και πάλι στην ομάδα του (2 – 1).
Στο 38’ ο Φονσέκα απείλησε όταν μετά από απευθείας φάουλ ανάγκασε τον Ντιμιτρίεβιτς να παίξει στη γωνιά του και να αποκρούσει δύσκολα τη μπάλα σε κόρνερ.
Στο 42’ μετά από σέντρα του Χιούσι από τα αριστερά, ο Φονσέκα έκανε μια εξαιρετική «στριφτή « κεφαλιά πετυχαίνοντας το 2 – 2.
Στο 54’ ο Μασάδο με πλασέ μέσα από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα και πάλι στους γηπεδούχους (3 – 2). Είχε προηγηθεί σουτ του Πατσιαούρα και κόντρα πάνω σε αμυνόμενο με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα ότι ο σκόρερ πήρε τη μπάλα από αντικανονική θέση. Το παιχνίδι σταμάτησε για περίπου οκτώ λεπτά με τον Φονσέκα να βλέπει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή επειδή έπιασε από τον λαιμό τον Ζαχαρία.
Στο 72’ ο Μασάδο έκανε ένα πολύ άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Χιούσι και ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση έδωσε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπεριρλάρι (3 – 3).
Στο 83’ ο Μασάδο εκτέλεσε το φάουλ ελαφρώς από τα δεξιά και ο Πατσιαούρας που ακολούθησε τη φάση με κεφαλιά «ψαράκι» μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 4 – 3.
Στο 89’ μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Χατζηφούντας μπήκε στην περιοχή μόνος αλλά αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση προτίμησε να πασάρει δεξιά στον Μαυρίδη ο οποίος σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσαϊντ με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται και πάλι πολύ έντονα.
Στο 91’ μετά από αντεπίθεση του Διγενή, ο Πατσιαούρας πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με ευθύβολο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5 – 3.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Παπαγιαννίδης (Κοκμότος, Τσέτσος)
Οι συνθέσεις είναι οι ακόλουθες:
ΔΙΓΕΝΗΣ: Μανωλάγκας, Πατηνιώτης, Μαριάς, Ζαχαριάς, Σιέχ, Μοσκιού (78’ Σιαμαντούρας), Χατζηνικόλας (30’ λ.τ. Γιουλβανίδης), Μασάδο, Πάνο, Πατσιαούρας (95’ Νταϊλάνης), Τριπολίτης (68’ Γιαννίκος)
ΑΕ ΚΩΣ: Ντιμιτρίεβιτς, Ταγκίρης, Μυλωνάς, Χιούσι, Ζαίμι, Ζιώγας, Τογρού (86’ Οχτάρας), Χατζηφούντας (97’ Πετράκης), Φονσέκα, Μαυρίδης, Μπεκιρλάρι

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments