Νέα μεγάλη νομική νίκη για τον Donald Trump

0
Dodekanisos

Μια δικαστής από τη Φλόριντα απέρριψε την ποινική υπόθεση εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ με την κατηγορία της κακής διαχείρισης άκρως απόρρητων εγγράφων , λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο διορίστηκε ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ ήταν ακατάλληλος. Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Έιλεν Κάνον δέχθηκε την πρόταση υπεράσπισης για απόρριψη της υπόθεσης, ακυρώνοντας τη δίωξη που τη στιγμή που ασκήθηκε θεωρήθηκε ως η πιο επικίνδυνη από τις πολλαπλές νομικές απειλές που αντιμετώπιζε ο Τραμπ.

«Το κατηγορητήριο ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ επειδή ο διορισμός του Ειδικού Εισαγγελέα Σμιθ παραβιάζει τη ρήτρα διορισμών του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση.

Η δικαστής Κάνον έλαβε την απόφασή της αφού οι δικηγόροι του 78χρονου Τραμπ υποστήριξαν τη μερική αναστολή της διαδικασίας για να επιτραπεί η αξιολόγηση απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι ένας πρώην πρόεδρος έχει ευρεία ασυλία από δίωξη.

Οι δικηγόροι του Τραμπ είχαν υποστηρίξει ότι ο Σμιθ διορίστηκε παράνομα κατά παράβαση της ρήτρας διορισμών του Συντάγματος, καθώς το γραφείο του χρηματοδοτούνταν ανάρμοστα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η απόφαση της Δευτέρας είναι μια τεράστια νίκη για τον Τραμπ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια κρατώντας άκρως απόρρητα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments