Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Νέα ήττα για τον Διαγόρα

Νέα ήττα για τον Διαγόρα

0
diagoras_ilisiakos
Dodekanisos

Ο Διαγόρας ηττήθηκε στην «τέντα» από μια πολύ ανώτερη ομάδα, τον Αίολο Τρικάλων, με σκορ 61-75.Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις διαθέσεις τους από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ανεβάζοντας σταδιακά την διαφορά αλλά και την απόδοσή τους. Με όπλο τους την αγωνιστική πειθαρχεία αλλά και την ομαδικότητα, πέρασαν μπροστά στο σκορ και από τότε δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +12(13-25).Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι, εξακολουθούσαν να έχουν εύκολο έργο επιθετικά, απέναντι στην κακή άμυνα του Διαγόρα, που προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες να <<σπάσει>> την σκληρή άμυνα των παικτών του Γιάννη Τζήμα. Η διαφορά σε αυτό το δεκάλεπτο έφθασε μέχρι τους 22 πόντους(20-42 στο 19′).Το ημίχρονο τελείωσε 24-44.Στην επανάληψη ο Αίολος έκανε συντήρηση δυνάμεων, κρατώντας την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, ενώ ο Διαγόρας με άμυνα ζώνης, προσπαθούσε μάταια  να περιορίσει τους φιλοξενούμενους .Αυτό το δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 37-63.Ο Αίολος ακόμα και με την δεύτερή του πεντάδα ήταν καλύτερος μέχρι την λήξη, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλάθλους να τους χειροκροτήσουν ιπποτικά στο τέλος του αγώνα. Πρώτος σκόρερ για τον Διαγόρα ήταν ο Παρδακάς με 14 πόντους και 1 τρίποντο και τον ακολούθησε ο Κουνούπης με 10. Πρώτος σκόρερ για τον Αίολο ήταν ο Κακλαμάνος, που πέτυχε  15 πόντους με 3 τρίποντα και τον ακολούθησε ο Γκιουλέκας με 12 πόντους και 2 τρίποντα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Αίολου, ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα που έχει περάσει έως τώρα από την «τέντα».
Στις δηλώσεις του, ο Γιάννης Τσακίρης, είπε:
«Εμείς ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Θέλαμε να το ευχαριστηθούμε όσο μπορούμε. Το ευχαριστηθήκαμε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι αυτό ήταν στο πρόγραμμα με τις ήττες. Άν το κερδίζαμε θα ήταν ένα συν παραπάνω για μας. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη και θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο.»
Από τη δική του πλευρά, ο Γιάννης Τζήμας είπε:
«Ήρθαμε στην Ρόδο αρκετά διαβασμένοι και με αγωνιστική πειθαρχεία καταφέραμε να κερδίσουμε έναν αξιόλογο αντίπαλο. Ξέραμε τα προβλήματα του Διαγόρα και δουλέψαμε αρκετά, όλη την εβδομάδα. Ευχαριστούμε τον Διαγόρα για την φιλοξενία και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο γήπεδο και θα του το ανταποδώσουμε στα Τρίκαλα. Η Ρόδος είναι ένα μπασκετικό νησί, αφού διαθέτει την ομάδα του  Κολοσσού που είναι  στην Α1,και μάλιστα κάνει εξαιρετική πορεία έως τώρα, αλλά και τον Διαγόρα που κάνει την προσπάθειά του στην Β’ Εθνική. Εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και στο τέλος ελπίζω να πανηγυρίσουμε την άνοδο.»

Γιάννης Αρφαράς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments