Αρχική Videos Ναι στο γάμο των ομόφυλων λέει ο Μητσοτάκης, συντάσσεται με το ΣΥΡΙΖΑ

Ναι στο γάμο των ομόφυλων λέει ο Μητσοτάκης, συντάσσεται με το ΣΥΡΙΖΑ

0

H νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλόφιλων είναι ένας από τους στόχους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι κάτι το οποίο είπε ο ίδιος κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Bloomberg. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά και τα εξής:
«Ο γάμος μεταξύ ομοφύλων θα γίνει κάποια στιγμή και είναι μέρος της στρατηγικής μας. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Bloomberg «η Ελλάδα αναγνωρίζει επί του παρόντος τις ομόφυλες ενώσεις με κάποια μορφή, αλλά δεν υποστηρίζει τον πλήρη γάμο» και τονίζει ότι «η Ελλάδα σημείωσε άλμα στην κατάταξη του 2023 για τα δικαιώματα LGBTQ μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών».

Tην τοποθέτηση του Μητσοτάκη στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα ακόλουθα:
«Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τον καλωσορίζουμε στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Διότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο και το δικαίωμα τεκνοθεσίας, ένα χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2022, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή».

Περιμένουμε τώρα να δούμε αν και πότε θα βρει η κυβέρνηση της ΝΔ “την κατάλληλη στιγμή”. Και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε καθημερινά μαζί με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για να γίνει άμεσα πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα».


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments