Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Έμπωνα»

«Να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Έμπωνα»

0
Dodekanisos

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Έμπωνα, το οποίο διαθέτει και λυκειακές τάξεις, φέρνει στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η στελέχωση των σχολικών μονάδων με την έναρξη της σχολικής περιόδου απέχει πολύ από την ωραιοποιημένη εικόνα που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση.
Ειδικά για το Γυμνάσιο Έμπωνα, ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι υπάρχουν μόλις τέσσερις καθηγητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, γεγονός που δεν συνιστά εικόνα ομαλότητας και απρόσκοπτης λειτουργίας του σχολείου.
Επισημαίνει ότι το Γυμνάσιο Έμπωνα είναι ένα σχολείο που κάθε χρόνο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα, τη σχολική περίοδο 2017-2018, οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών καλύφθηκαν δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων με αρνητικές επιπτώσεις για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό έργο.
Ο κ. Κόνσολας ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση καθηγητών στο σχολείο και υπενθυμίζει ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε επιχειρήσει να άρει το χαρακτηρισμό, ως δυσπρόσιτου, του συγκεκριμένου σχολείου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments