«Να γίνει υποχρεωτική η παράδοση όπλων στην Ουκρανία!»

0
Dodekanisos

Την άποψη πως θα πρέπει να υπάρχει δέσμευση μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ αναφορικά με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, εξέφρασε με δήλωση του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟΠ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ουσιαστικά ζητάει από τα 32 κράτη μέλη να στέλνουν υποχρεωτικά στρατιωτικό υλικό, κάτι που δημιουργεί νέα ερωτηματικά αναφορικά με τους στόχους του ΝΑΤΟ.

«Είδαμε ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να συμφωνήσουν για πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία για έξι μήνες, είδαμε επίσης ότι δεν παρέδωσαν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη του ΝΑΤΟ εγκαίρως τα όπλα τους. Και αν το μετατρέψουμε όχι σε εθελοντικές συνεισφορές αλλά σε δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ, φυσικά θα είναι πιο ισχυρό και αξιόπιστο. Και για όλους αυτούς τους λόγους, πιστεύω ότι ένας ισχυρότερος ρόλος του ΝΑΤΟ θα βοηθήσει την Ουκρανία», είπε Στόλτενμπεργκ.
Παρά το ότι οι έως τώρα παραδόσεις όπλων είναι φανερό πως δεν άλλαξαν δραματικά την κατάσταση στο μέτωπο, ο Στόλτενμπεργκ ελπίζει ότι αν κάτι τέτοιο γίνει υποχρεωτικό τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.
Ένας άλλος λόγος για τη νέα πρωτοβουλία του Στόλτενμπεργκ είναι πιθανότατα η προοπτική μιας πιθανής εκλογικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο: Ο Στόλτενμπεργκ είχε προτείνει επίσης να δοθεί ευθύνη στο ΝΑΤΟ και ειδικότερα στους Ευρωπαίους εταίρους του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments