Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Να χτίσουμε ένα …Σινικό Τείχος Ανοσίας!»

«Να χτίσουμε ένα …Σινικό Τείχος Ανοσίας!»

0
Dodekanisos

Λόγο για το χτίσιμο ενός «Σινικού Τείχους της Ανοσίας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά έκανε ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι μιλώντας στο 9ο Παγκόσμιο Φόρουμ Ειρήνης που έγινε στο Πεκίνο. Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «η Κίνα και ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να «αντιμετωπίσουν τις επικείμενες προκλήσεις μαζί».

Ουσιαστικά άπλωσε χέρι συνεργασίας με την Δύση, ζητώντας να συνδράμει μαζί με την Κίνα προκειμένου να αντιμετωπιστεί επιτυχημένα ο κορωνοϊός και οι μεγάλες του επιπτώσεις. Το 9ο Παγκόσμιο Φόρουμ Ειρήνης, με τίτλο «Διεθνής Συνεργασία για την Ασφάλεια στην Μετα-Πανδημική Εποχή», πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γουάνγκ κάλεσε επίσης την Ιαπωνία να επανεξετάσει την απόφασή της να ρίξει νερό από τον Πυρηνικό Σταθμό Φουκουσίμα Ντάιτσι στον ωκεανό και επιβεβαίωσε τις ελπίδες της Κίνας να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2060

«Η σημερινή Κίνα δεν είναι πλέον η ίδια χώρα όπως πριν από 100 χρόνια», προειδοποίησε ο Wang, προσθέτοντας ότι «κανένας δεν πρέπει να υποτιμά την αποφασιστικότητα και την ικανότητα του κινεζικού λαού να υποστηρίξει την κυριαρχία, την ασφάλεια και τα αναπτυξιακά συμφέροντα της χώρας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments