“Μια συμφωνία με τη Ρωσία θα ήταν …μια συμφωνία με το διάβολο!”

0
Dodekanisos

Ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, τάσσεται κατά της σύναψης ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία. Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ισχυρίζεται:

«Θα μπορούσε να οδηγήσει σε πάγωμα της σύγκρουσης για ένα χρονικό διάστημα. Αλλά θα σήμαινε ότι η Ρωσία θα διόρθωνε τα λάθη της και θα εκσυγχρονίσει τον στρατό της. Μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία θα ήταν μια «συμφωνία με τον διάβολο», ισχυρίζεται ο Podoljak.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι και ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα είχαν προηγουμένως μιλήσει για πιθανή προθυμία να συμμετάσχουν σε διάλογο με τη Μόσχα. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει νομική απαγόρευση διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία στην Ουκρανία από τον Οκτώβριο του 2022. Τον Ιούνιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η απόσυρση των στρατευμάτων του Κιέβου από τις νέες ρωσικές περιοχές, η άρνηση της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και η αποδοχή ενός ουδέτερου, αδέσμευτου καθεστώτος ήταν οι προϋποθέσεις για τις διαπραγματεύσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments