Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αλλαγές στο μέτρο, μετά το αλαλούμ για το πρόστιμο 250 ευρώ σε...

Αλλαγές στο μέτρο, μετά το αλαλούμ για το πρόστιμο 250 ευρώ σε ανασφάλιστα οχήματα

0
Dodekanisos

Αλαλούμ στην ασφάλιση οχημάτων έφερε η εφαρμογή της επιβολής προστίμου 250 ευρώ, κάτι που, όπως φαίνεται, πάει για ανατροπή.

Όπως δήλωσε στο news12.gr ο ασφαλιστικός σύμβουλος Μιχάλης Σπανουδάκης, “η ασφάλιση ενός οχήματος είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη, όμως  τα λάθη και οι αντιδράσεις από την πρόσφατη απόφαση, ήταν πολλά. Ίσως θα έπρεπε να είχε δημοσιοποιηθεί περισσότερο το μέτρο, παρόλα αυτά, επιβάλλεται να αποκτήσουμε ασφαλιστική συνείδηση ως πολίτες και να μην εφαρμόζουμε τους νόμους, μόνο κάτω από πίεση ή επιβολή προστίμου. Εκτιμώ πάντως, ότι, όπως και στο εξωτερικό, θα πρέπει όλοι να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε τη σπουδαιότητα της ασφάλισης του οχήματος που μας κινεί σε δρόμους, όπου κινούνται και τόσοι άλλοι ταυτόχρονα. Πολλοί δρόμοι είναι ακατάλληλοι, πολλοί οδηγοί επικίνδυνοι. Γιατί εμείς θα πρέπει να κινούμαστε στο περιβάλλον αυτό,με την υψηλή επικινδυνότητα χωρίς ομπρέλλα προστασίας; Πάντως οριστικά νέα για την ενδεχόμενη απόφαση θα έχουμε σύντομα”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδήμονες του μέτρου, φέρνουν νομοθετική ρύθμιση με την οποία το παράβολο των 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα ΙΧ μπαίνει προς το παρόν… στο ψυγείο.
Η νομοθετική ρύθμιση θα έδινε την ευκαιρία σε όσους εντοπίστηκαν να ασφαλίσουν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τα οχήματά τους, χωρίς να καταβάλουν το πρόστιμο των 250 ευρώ.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments