Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Μένετε στο σπίτι που ανακαινίζετε; Δείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές

Μένετε στο σπίτι που ανακαινίζετε; Δείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές

0
Dodekanisos

Αν πιστεύετε ότι έχει έρθει η ώρα να ανακαινίσετε το σπίτι σας, τότε σίγουρα θα πρέπει να προετοιμαστείτε και θα έχετε να ασχοληθείτε με πολλά διαφορετικά πράγματα. Μια ανακαίνιση σπιτιού, φυσικά, δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία. Σκεφτείτε, λοιπόν, πόσο πιο απαιτητική γίνεται όταν πρέπει να μένετε στο σπίτι κατά τη διάρκεια των κατασκευών.

Αλλά μην αγχώνεστε! Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε ορισμένες συμβουλές που πιστεύουμε ότι θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες για όσο θα διαρκέσει η διαδικασία.

  1. Μην ασχολείστε με τη σκόνη

Μια ανακαίνιση σπιτιού συνήθως συνοδεύεται και από πολλή σκόνη. Αλλά εσείς δεν πρέπει να ασχοληθείτε με αυτήν. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να ταλαιπωρηθείτε, ενώ η σκόνη πολύ απλά δεν θα μειώνεται και θα συνεχίσει να πηγαίνει παντού. Αφήστε ό,τι αφορά το καθάρισμα για μετά το τέλος των εργασιών. Προκειμένου να μένετε, όμως, και με κάποια σχετική άνεση στο σπίτι, δώστε βάση στο επόμενο.

  1. Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο

Γενικότερα θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα καλό πλάνο και ένα χρονοδιάγραμμα για όλη τη διαδικασία της ανακαίνισης. Αντίστοιχα, ένα ημερολόγιο θα είναι χρήσιμο, ώστε να γνωρίζετε κάθε πότε έχει προγραμματιστεί ποια εργασία και σε ποιο σημείο του σπιτιού. Έτσι, θα μπορείτε να μετακινήσετε τα απαραίτητα πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά για να μένετε στο σπίτι σε άλλο χώρο, μακριά από την πολλή φασαρία και τη σκόνη. Παράλληλα, διευκολύνετε, φυσικά, και τη δουλειά του συνεργείου. Η ανακαίνιση μπάνιου και κουζίνας είναι επίσης ένα κομμάτι που πρέπει να οργανωθεί σωστά, γιατί πρόκειται για χώρους που χρησιμοποιούνται καθημερινά και είναι απαραίτητοι. Η τεχνική εταιρεία που θα επιλέξετε θα σας βοηθήσει με τα παραπάνω.

  1. Τι γίνεται με τα παιδιά

Τι γίνεται, όμως, αν έχετε παιδιά; Λοιπόν, το ιδανικό θα ήταν να τα φιλοξενήσει κάποιος κοντινός συγγενής. Φυσικά, δεν υπάρχει πάντα αυτή η δυνατότητα. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να φροντίσετε να είναι πάντα κοντά σας και να θέσετε αυστηρούς κανόνες για το πού μπορούν να κινηθούν και πότε. Η αλήθεια είναι ότι ένας χώρος στον οποίο γίνονται κατασκευές είναι επικίνδυνος και τα παιδιά έχουν την τάση να απομακρύνονται για να εξερευνήσουν.

  1. Να θυμάστε ότι όλα αυτά είναι προσωρινά

Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να βρείτε ισορροπίες ή να παραμείνετε απόλυτα ψύχραιμοι εν μέσω ενός μικρού χάους. Δεν θα κοιμάστε όσο θέλετε, θα είστε συνέχεια σε εγρήγορση, θα έχετε άγχος κ.τ.λ. Και είναι λογικό. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι όλα αυτά είναι προσωρινά και γίνονται για να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας. Να σκέφτεστε θετικά και να επικεντρώνεστε στο αποτέλεσμα. Αν μπορείτε να βρείτε πράγματα τα οποία θα σας αποσπούν την προσοχή και θα σας βοηθούν να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, ακόμη καλύτερα!

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments