Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Με τον εργοφυσιολόγο της Εθνικής μας…

Με τον εργοφυσιολόγο της Εθνικής μας…

0
diagoras proponisi
Dodekanisos

Με μια από τις κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες που υπηρετούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα! Πρόκειται για τον εργοφυσιολόγο της Εθνικής μας ομάδας κ. Γιάννη Κωτσή, που ήρθε στη Ρόδο προκειμένου να περάσει από εργομετρικές εξετάσεις τους «κυανέρυθρους» και με την επιστημονική του κατάρτιση, να τους βοηθήσει τα μέγιστα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και του πρωταθλήματος, όπως και των μπαράζ που θα ακολουθήσουν.
Ο κ. Κωτσής είχε και μια ιδιαίτερη ουσιαστική συζήτηση με τον προπονητή της ομάδας μας Πέτρο Ζουρούδη.
Τι είναι η εργοφυσιολογία
Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με την τεχνολογία που κατέχουμε κάνει πιο απλή και πιο επαγγελματική την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών μας, ούτως ώστε, να βγάλουν με ασφάλεια ή έστω με την καλύτερη δυνατόν πρόληψη τη χρονιά, όσο αφορά τους τραυματισμούς.
Η εργοφυσιολογία μελετά το τρόπο που ανταποκρίνεται ο οργανισμός σε ένα συγκεκριμένο ερέθισμα, καθώς η ανταπόκριση αυτή είναι το μόνο αντικειμενικό κριτήριο αξιολόγησής του οργανισμού ως προς το ερέθισμα.. Με άλλα λόγια, η εργοφυσιολογία μελετά τις αντιδράσεις του ανθρώπινου οργανισμού σε δραστηριότητα. Όλες οι προπονητικές επιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα είναι αποτέλεσμα του ερεθίσματος και της προσαρμογής του σώματος σ’αυτό, με τελικό στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης.
Ο εργοφυσιολόγος τη σήμερον ημέρα είναι η βάση μίας επαγγελματικής ομάδας, είναι ο άνθρωπος που κάνει τα εργομετρικά τεστ, υπεύθυνος χρονιαίου προγράμματος για την προπόνηση της ομάδας (πάντα σε συνεργασία με τον προπονητή και γυμναστή), ειδικά προγράμματα εκγύμνασης για αδύνατα σημεία ποδοσφαιριστών, σχεδιασμός ειδικού προγράμματος με σκοπό τη πρόληψη τραυματισμών.
Ποιος είναι ο Γιάννης Κωτσής
Ο Γιάννης Κωτσής είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Χαροκόπειο Πανεπιστημίου, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, με ειδίκευση στην Διατροφή Αθλουμένων. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του πορεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αποφοίτησε με άριστα από το τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Από το 2009 έως σήμερα, υποστηρίζει συστηματικά την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ενώ από το 2011 έχει αναλάβει ως Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα Διατροφής και Φυσιολογίας της Άσκησης σε όλα τα τμήματα υποδομής της ΕΠΟ.
Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε αντίστοιχές θέσεις, όπως η Εθνική ομάδα Ποδηλασίας, αλλά και σε αθλητικά ποδοσφαιρικά σωματεία της Super/Football league.
Επιπρόσθετο πεδίο έρευνας και απασχόλησης είναι και η πρόληψη και αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών, που εφάρμοσε ως Γυμναστής Αποκατάστασης, από το 2005 – αρχικά στην ΠΑΕ ΑΕΚ έως το 2009 – και στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου έως και σήμερα.
Η αγάπη του για τα επιστημονικά πεδία της Διατροφής και την Ασκηση/Αποκατάσταση, τον οδήγησαν στην δημιουργία του “Science Place Personal Training Studio” Ι και ΙΙ, καθώς και του “The Edge Performance Center”, δύο εξειδικευμένα προπονητικά κέντρα, όπου υποστηρίζονται αθλητές υψηλού επιπέδου, αλλά και απλοί αθλούμενοι με γνώμονα την λειτουργική προπόνηση και την ισορροπημένη διατροφή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments