Αρχική Videos “Μαζέψτε τα και φύγετε από εδώ”, λέει το Μάλι στον ΟΗΕ!

“Μαζέψτε τα και φύγετε από εδώ”, λέει το Μάλι στον ΟΗΕ!

0

Το Μάλι κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να τερματίσουν την δεκαετή ειρηνευτική αποστολή τους «χωρίς καθυστέρηση», λέγοντας ότι η διεθνής στρατιωτική δύναμη μόνο πυροδότησε εντάσεις και αστάθεια στην αφρικανική χώρα. Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών του Μάλι, Abdoulaye Diop, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι ζητούν να τερματιστεί η «αποστολή σταθεροποίησης».

Η δύναμη του ΟΗΕ, γνωστή ως MINUSMA, αναπτύχθηκε το 2013 ως απάντηση στην εξέγερση των Τουαρέγκ στο βόρειο τμήμα της χώρας. «Δυστυχώς, το MINUSMA φαίνεται να έχει γίνει μέρος του προβλήματος για την τροφοδότηση των κοινοτικών εντάσεων», είπε ο Ντιόπ, ζητώντας την απόσυρση των στρατευμάτων του ΟΗΕ. Ο υπουργός κατηγόρησε τις δυνάμεις του ΟΗΕ ότι «υποκινούν τη δυσπιστία μεταξύ του πληθυσμού του Μάλι» και δημιουργούν «κρίση εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση.

Οι σχέσεις μεταξύ του Μπαμάκο και του ΟΗΕ έχουν επιδεινωθεί τον περασμένο χρόνο, με τις προσωρινές στρατιωτικές αρχές του Μάλι να αναστέλλουν τις εναλλαγές στρατευμάτων τον Ιούλιο του 2022. Η απόφαση ελήφθη λίγο μετά τη σύλληψη 49 στρατιωτών από την Ακτή Ελεφαντοστού τους οποίους περιέγραψαν ως «μισθοφόρους . Οι αξιωματούχοι της Ελεφαντοστού, εν τω μεταξύ, επέμειναν ότι τα στρατεύματα ήταν μέρος μιας ειρηνευτικής αποστολής.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments