“Μάταιες οι προσπάθειες της Δύσης, η Ρωσία δεν μπορεί να χάσει”

0
Dodekanisos

Μάταια χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά την στρατηγική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρηματοδοτήσουν τη μάχη της Ουκρανίας με τη Ρωσία, με την ελπίδα ότι μια απίθανη απώλεια στο πεδίο της μάχης θα επιφέρει αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

«Ποια ήταν η στρατηγική της Δύσης σε αυτόν τον πόλεμο; Το απλοποιώ λίγο, αλλά αυτό είναι το γεγονός. Η στρατηγική μας ήταν ότι οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν και θα κερδίσουν στην πρώτη γραμμή. Οι Ρώσοι θα χάσουν… και αυτή η απώλεια θα δημιουργήσει μια αλλαγή στη Μόσχα», είπε και πρόσθεσε και τα εξής:

«Αυτή ήταν η στρατηγική: Εμείς χρηματοδοτούμε, οι Ουκρανοί πολεμούν και πεθαίνουν. Ωστόσο, εκεί που βρισκόμαστε τώρα, είναι προφανές ότι οι Ουκρανοί δεν θα κερδίσουν στην πρώτη γραμμή. Δεν υπάρχει λύση στο πεδίο της μάχης. Οι Ρώσοι δεν θα χάσουν. Δεν θα υπάρξει πολιτική αλλαγή στη Μόσχα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε ο Ούγγρος ηγέτης.

«Η Ρωσία δεν θα χάσει και τίποτα δεν θα αλλάξει στην πολιτική της. Επομένως, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Πρέπει να στραφούμε στο Σχέδιο Β», επανέλαβε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει επί του παρόντος τέτοιο σχέδιο. Ο Όρμπαν είναι υπέρμαχος των διαπραγματεύσεων από την αρχή της σύγκρουσης με αποτέλεσμα να έρθει σε σύγκρουση πολλές φορές με τις Βρυξέλλες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments