Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Κοινή αποχώρηση

Κοινή αποχώρηση

0
DSCN1790
Dodekanisos
Αποχώρησαν και επίσημα από τον Άρη Αρχαγγέλου ο πρόεδρος Νίκος Μαυριός και ο προπονητής Στάθης Φαρμακίδης. Αυτό ανακοίνωσαν και οι δυο μέσω κοινής συνέντευξης τύπου παραχώρησαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αναλυτικά, τα όσα είπαν είναι τα ακόλουθα:
Νίκος Μαυριός

«Μίλησα με τους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν να μπουν στον σύλλογο και πρώτα τους ανέλυσα ένα πρόγραμμα που έχει να κάνει με  τα οικονομικά δεδομένα. Είπα ότι θα έπρεπε να δούμε πρώτα τι μπορούμε να βάλουμε όλοι στο συμβούλιο εγγυημένα και μετά ποια θα είναι τα έξοδα μας. Επίσης να δούμε τι ακριβώς ομάδα θέλουμε και τι ζητάμε. Συζητήσαμε για το γηπεδικό που σε αυτό το θέμα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Είναι ένα γήπεδο που επιβαρύνεται πάρα πολύ. Ανάπτυξα στους ανθρώπους αυτούς όλο το σχέδιο και το πλάνο μου αλλά διαφωνήσαμε. Είναι θεμιτό να υπάρχει διαφωνία διότι δεν μπορεί όλοι οι άνθρωποι να έχουμε τις ίδιες σκέψεις και προτάσεις. Βέβαια κάποιοι κατάλαβα ότι ήθελαν να φύγω. Ότι και αν είπα σχετικά με το τι θέλω να κάνω, κάποιοι διαφώνησαν για κάποια πράγματα τα οποία εγώ το θεωρώ ότι ήταν απλά προσχήματα. Θέλω να πω σε αυτούς τους ανθρώπους πως εμένα δεν με ενδιαφέρει η θέση. Με ενδιαφέρει ο Άρης να συνεχίσει αυτό που όλοι μαζί χτίσαμε τέσσερα χρόνια. Να συνεχίσουν αυτό το έργο και να μην διαλύσει ο Άρης μέσα σε τρεις μήνες για κάποιους που θέλουν να περάσουν το εγώ τους. Αυτό είναι άδικο για τον Άρη. Δεν θα ήθελα να έρθουν μετέπειτα κάποιοι άνθρωποι και να πουν ότι για κάποια πράγματα είχα δίκιο. Αυτό θα είναι άδικο και για εμένα γιατί θέλω να δουλέψω. Θα είναι χαρά μου να δω τον Άρη εκεί που τον αφήσαμε και αν μπορεί και πιο ψηλά. Στα τέσσερα χρόνια είναι λογικό ότι αγάπησα τον Άρη και δεν θέλω να τον αφήσω. Αποφάσισαν λοιπόν οι υπόλοιποι να αναλάβουν εκείνοι τον Άρη. Δεν θέλουμε να κάνουμε κόντρα και έτσι θεώρησα καλύτερο για το καλό της ομάδας να αποχωρήσω. Δεν θα ήταν σωστό να δημιουργηθούν δυο παρατάξεις. Δεν βρίσκω κανένα λόγο για αυτό. Εύχομαι στο καινούργιο συμβούλιο που θα ψηφιστεί ότι καλύτερο. Ο Παναγιώτης Φουτούλης που θα είναι ο νέος πρόεδρος είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα γιατί έχει την όρεξη. Θα στηρίξω την καινούργια διοίκηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι ο πρόεδρος που θα κάνει κόντρα στον επόμενο πρόεδρο. Αν το κάνω αυτό θα σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια έχτιζα το όνομα μου και όχι τον Άρη.»

Ο κ. Μαυριός, πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Όταν με καλέσανε να μπω στον Άρη, ήταν και οι κ. Καραολάνης και Ρούφας. ο σύλλογος πήγαινε στο Πρωτοδικείο. Είμασταν τρεις άνθρωποι που δεν έχουμε παίξει μπάλα αλλά κάτι ξέραμε από διοίκηση. Εκείνο τον καιρό δεν βρήκαμε ούτε μια μπάλα στον σύλλογο. Μπήκαμε και κάναμε τα λάθη μας. Κανένας δεν μας πίστευε. Φθάναμε να δίνουμε εγγυήσεις ακόμα και σε Αρχαγγελίτης παίκτες για να μείνουν στην ομάδα, γιατί είχαν περάσει άσχημα χρόνια από τις προηγούμενες διοικήσεις. Σιγά σιγά το φτιάξαμε και παλέψαμε όσο γινόταν. Την πρώτη διετία αποχώρησαν τόσο ο κ. Καραολάνης ο πρόερδος, όσο και ο κ. Ρούφας. Είχαμε δημιουργήσει όμως κάτι καλό, όπως ήταν η ομάδα Νέων που είχε σταματήσει δέκα χρόνια. Δεν έβγαζε αυτό το σωματείο παίκτες. Ξαναχτίσαμε τα δεύτερα λοιπόν και σκεφτόμενοι ότι και οι κοπέλες να αθληθούν, φτιάξαμε και μια γυναικεία ομάδα.»
Για την διετή θητεία του ως πρόεδρος ανέφερε:
«Όταν συνέχισα ως πρόεδρος την επόμενη διετία, είπα ότι θα συνεχίσω την προσπάθεια που ξεκινήσαμε και να πάρουμε τον Άρη εκεί που του αξίζει. Την πρώτη χρονιά αλλάξαμε νοοτροπία όσο είναι δυνατόν. Η επιλογή να έρθει ο Φαρμακίδης κρίνεται επιτυχημένη. Εκτός του ότι το δείχνουν τα αποτελέσματα και το κύπελλο που πήραμε, είναι πολύ πιο βαθιά αυτή η επιτυχία. Φτιάξαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου Ακαδημίες Ο Άρης κατά την άποψη μου έχει φθάσει σε ένα καλό επίπεδο. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Στάθη Φαρμακίδη μέσα από την καρδιά μου γιατί μου στάθηκε. Απέκτησα ένα μεγάλο φίλο. Αν κάτι κερδίζεις από όλο αυτό το πέρασμα στο ποδόσφαιρο είναι οι σχέσεις των ανθρώπων. Το κέρδος είναι ότι απέκτησα το λιγότερο 30 ανθρώπους που έχουν σεβασμό απέναντι μου και δυο – τρεις φίλους. Ευχαριστώ επίσης τον Φιλήμονα Μιχαλάκη, τον Γιώργο Φουτούλη και το διοικητικό συμβούλιο από το οποίο πολλές φορές πίεζα καταστάσεις σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομι9κά ζητήματα. Έπρεπε όμως να προχωρήσει η ομάδα και να πάει καλά. Ευχαριστώ όλους όσους δούλεψαν στο δ.σ.. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Ευχαριστώ τους παίκτες που με αγκάλιασαν. Δεν έχω παράπονο από κανέναν. Αυτοί, μαζί με το προπονητικό τιμ έφεραν τις επιτυχίες. Πιστεύω ότι κάτι έκανα και εγώ και το δ.σ.. Βάλαμε όλοι ένα λιθαράκι. Επίσης, τους χορηγούς θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ, τον κόσμο του Αρχαγγέλου που μας στήριξε, την ΕΠΣΔ που είχαμε άριστη συνεργασία αλλά και τους δημοσιογράφους που δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα μαζί τους. Τουλάχιστον δεν έδωσα το δικαίωμα να με κρίνουν άσχημα και αυτό είναι κάτι θετικό για εμένα.»

Στάθης Φαρμακίδης
«Θα ήθελα να αναφέρω ότι το επίπεδο και η ποιότητα μιας σχέσης, αναδεικνύεται στον χωρισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας για τα όσα είπε για εμένα αλλά και επειδή μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε ένα ιστορικό σωματείο και να δημιουργήσω άλλο ένα καλό φίλο. Μαζί με αυτόν γνώρισα και άλλους ανθρώπους που μου συμπαραστάθηκαν. Είναι δεδομένο ότι ο Άρης είχε μια επιτυχημένη διετία. Φεύγοντας από τον Άρη, αφήνουμε πίσω μας μια καλύτερη λειτουργία και οργάνωση και μια βάση πάνω στην οποία η νέα διοίκηση θέλω να πιστεύω ότι θα πρέπει να δουλέψει για να συνεχίσει το έργο που κάναμε εμείς. Και πρέπει να το κάνει κυρίως για τους παίκτες. Ο πρόεδρος του Άρη είναι πολύ χρήσιμος και είναι κρίμα που ένας τέτοιος παράγοντας αναγκάζεται να αποχωρήσει. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να ευχαριστήσω κυρίως τους παίκτες. Αυτοί ήταν οι άμεσοι συνεργάτες μου και έβγαζαν μέσα στο γήπεδο αυτά που επίπονα δουλεύαμε στις προπονήσεις. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη γιατί πολλές φορές ήμουν πολύ απαιτητικός και σκληρός απέναντι τους αλλά πλέον γνωρίζουν ότι μόνο μέσα από αυτή την διαδικασία μπορείς να έχεις επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου Φιλήμονα Μιχαλάκη και Γιώργο Φουτούλη με τους οποίους είμαστε κυρίως καλή φίλοι και έχουμε σχεδόν τον ίδια φιλοσοφία. Επίσης τα μέλη του δ.σ. για την συμπαράσταση τους στο έργο αλλά τον κόσμο του Αρχαγγέλου κυρίως για την συμπαράσταση του στον τελικό του κυπέλλου. Έχω αγαπήσει τον Άρη. Αφήνω ένα κομμάτι του εαυτού εκεί. Οι δρόμοι με τον Άρη χωρίζουν κυρίως γιατί νιώθω πως έκλεισε ένα πρώτος κύκλος. Καλό θα ήταν η ομάδα να πορευτεί με κάτι καινούργιο για να βρει ένα νέο κίνητρο για τη συνέχεια. Αν στο μέλλον που δοθεί και πάλι η ευκαιρία να δουλέψω στον Άρη, θα ήμουν θετικός γιατί πλέον γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα.»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments