Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ «Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο

«Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο

0
kolossos ialisos efiviko
Dodekanisos

Ελέγχοντας το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κολοσσός νίκησε στο Βενετόκλειο κλειστό γυμναστήριο τον Ιάλυσο με 64 – 52 σε παιχνίδι που έγινε την Κυριακή το βράδυ στο πλαίσιο του τοπικού εφηβικού πρωταθλήματος στο μπάσκετ. Στο διάστημα αυτό οι μικροί «θαλασσί» ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους και έβαλαν τις βάσεις για να κερδίσουν τον αγώνα διατηρώντας μια διαφορά ασφαλείας λίγο πάνω από τους δέκα πόντους. Ουσιαστικά το κλειδί για να μπορέσει ο Κολοσσός να φθάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα ήταν ένα επί μέρους σκορ 21 – 6 από το 19’ έως και το 27’. Ενώ ο Ιάλυσος είχε προηγηθεί με 28 – 27, μέχρι και το 27’ έπαθε μπλακ άουτ και ο Κολοσσός πέρασε μπροστά με 48 – 34. Από εκεί και πέρα ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ.
Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ιάλυσος είχε κακές επιλογές, σε αντίθεση με τον Κολοσσό που έπαιξε πιο κοντρόλ μπάσκετ και έδειξε να έχει πιο καθαρό μυαλό. Προς το τέλος, οι «ερυθροκίτρινοι» βρήκαν συνεργασίες με τους Ντογκούς και Χατζηδημητρίου και έτσι κατάφεραν να ισοφαρίσουν (15 – 15).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, αν και οι παίκτες του Βενέτη Θωμίδη ήταν άστοχοι, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, κάτι το οποίο δεν κράτησε και για πάρα πολύ. Ο Κολοσσός είχε τον τρόπο στο τρίτο δεκάλεπτο να παίξει καλή άμυνα, να βρει τις απαιτούμενες συνεργασίες και να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο έγινε ένα μέτριο παιχνίδι με καθόλου ομαδικό πνεύμα και από τις δυο ομάδες. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο το ότι και οι δυο προπονητές έκαναν πάρα πολλές παρατηρήσεις στους παίκτες τους. Ο Ιάλυσος ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να μαζέψει τη διαφορά λόγω των κακών του επιλογών στην επίθεση και έτσι ο Κολοσσός που στο ίδιο διάστημα δεν ήταν και αυτός καλός, λόγω της διαφοράς που είχε αποκτήσει στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφερε να κερδίσει.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 15 – 15, 31 – 28, 51 – 39, 64 – 52
Διαιτήτευσαν οι κ. Αντωνίου και Νικηφορίδης
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Καλαποδάκης): Μπινιακού 21 (3), Χατζηγεωργίου, Βακιρτζής 13, Κακάς 11, Σταύρου 7 (1), Σπάρταλης, Δασκαλάκης 3, Μπόνης, Ζερβός 9
ΙΑΛΥΣΟΣ (Θωμίδης): Ντογκούς 10, Μπόζιτς 10 (1), Μιχαλάκης 1 Στεργάκης 5 (1), Ποδιώτης 6, Καϊζερλη 12 (2), Συκόφυλλος, Χαζηδημητρίου 8

Γιάννης Αρφαράς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments