«Καμία διαπραγμάτευση με το Κίεβο»

0
Dodekanisos

Απέρριψε το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Με πρόσφατες δηλώσεις της επικαλέστηκε για μια ακόμα φορά την εισβολή στο Κουρσκ λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Τα πρόσφατα γεγονότα έδειξαν ότι η Ουκρανία απέχει πολύ από τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Όπως γνωρίζετε, τον Αύγουστο, το καθεστώς Ζελένσκι αποτόλμησε μια προδοτική τρομοκρατική εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ. Ήταν ένα είδος απάντησης στην ειρηνευτική πρωτοβουλία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το Κίεβο δεν έκρυψε ότι με ένα τόσο ριψοκίνδυνο βήμα σκόπευαν να βελτιώσουν τις θέσεις τους στις υποθετικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία».

«Είναι σαφές ότι όταν λαμβάνουν χώρα τέτοιες αποτρόπαιες φρικαλεότητες, ειδικότερα, αδιάκριτες επιθέσεις κατά ειρηνικών αμάχων που δεν έχουν καμία σχέση με εχθροπραξίες, κατά μη στρατιωτικών υποδομών και όταν δημιουργούνται απειλές για πυρηνικές εγκαταστάσεις, τυχόν ειρηνευτικές συνομιλίες με το τρομοκρατικό καθεστώς του Κίεβου είναι εκτός συζήτησης, ανεξάρτητα από τον εμπνευστή του».

«Η Ρωσία πάντα ήθελε να βάλει τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό και ευνοούσε την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Προτείναμε σε πολλές περιπτώσεις την εξεύρεση λύσης στην τρέχουσα κατάσταση με πολιτικές και διπλωματικές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένου του περασμένου Ιουνίου, όταν ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρουσίασε μια ειρηνευτική πρωτοβουλία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments