“Καμία ανθρωπιστική κρίση, η Χαμάς να πληρώσει το τίμημα!”

0
Dodekanisos

H Ισραηλινή πρέσβειρα στο Λονδίνο Τζίπι Χοτοβέλι αρνήθηκε ότι εκτυλίσσεται ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα Χαμάς πρέπει να «πληρώσει το τίμημα» για την επίθεση εναντίον Ισραηλινών αμάχων. Ερωτηθείς από τον Kay Burley του Sky News σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα, η ίδια απάντησε ως εξής:

«Δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση. Το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των Ισραηλινών. Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των Παλαιστινίων. Η Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, καταχράστηκε την ανθρωπιστική βοήθεια και, αντί να φροντίζει τον λαό της, δημιούργησε ένα τούνελ τρόμου, χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια για την κατασκευή πυραύλων, των οποίων κύριος στόχος είναι να πληγώνουν αθώους Εβραίους στα σπίτια τους».

«Αυτή είναι η στιγμή που η Χαμάς πρέπει να πληρώσει το τίμημα για… τη δολοφονία αθώων Ισραηλινών. Τους δίνουμε την ευκαιρία να πάνε νότια, σε προφυλαγμένα μέρη. Δυστυχώς, στα παιδιά του Kfar Aza και στους ανθρώπους του Sderot δεν δόθηκε αυτή η ευκαιρία».

Ο ΟΗΕ και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασαν πάντως από τη δική τους πλευρά την εντολή εκκένωσης. Ο Stephane Dujarric (Στεφάν Ντιζαρίκ), εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε ότι θα έχει «καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες». Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε περαιτέρω ότι οι πρόσφυγες θα αναγκαστούν να μετακομίσουν σε υπερπλήρη σπίτια συγγενών και φίλων, δεδομένου ότι τα περάσματα με την Αίγυπτο και το Ισραήλ παραμένουν κλειστά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments