Και άλλος υποψήφιος πρόεδρος θέλει να αποσύρει τις ΗΠΑ απο το ΝΑΤΟ

0
Dodekanisos

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ που έχει εκφραστεί με σκεπτικισμό για το ΝΑΤΟ άλλος ένας Ρεμπουπλικανός υποψήφιος είναι κάτι. Πρόκειται για τον Βιβέκ Ραμασουάμιι ο οποίος ουσιαστικά έδειξε ότι σκοπεύει να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ αν επικρατήσει στις εκλογές του 2024. Έκανε τις παρατηρήσεις ιδιωτικά ενώ μιλούσε σε υποστηρικτές. Δημόσια, ο Αμερικανός επιχειρηματίας ινδικής καταγωγής περιέγραψε την πιθανή αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τη στρατιωτική συμμαχία –στην οποία παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο– ως «λογική ιδέα».

Η Tricia Mclaughlin (Τρίσια Μακλάφλιν), εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ramaswamy, ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα αναφερόμενα σχέδια. Ωστόσο, δήλωσε  ότι ο ίδιος έχει «σοβαρές ανησυχίες ότι οι περισσότεροι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές επενδυτικές τους δεσμεύσεις». Σύμφωνα με τον Mclaughlin, ο υποψήφιος πρόεδρος «πιστεύει επίσης ότι ο επεκτατισμός του ΝΑΤΟ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο αύξησε άσκοπα τον κίνδυνο μεγάλης σύγκρουσης με τη Ρωσία».

Ο Ramaswamy δεν απολαμβάνει υψηλό επίπεδο υποστήριξης ακόμη και μεταξύ των μελών του κόμματός του, υστερώντας από άλλους προεδρικούς υποψηφίους του GOP – ιδίως τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο πρώτος. Ωστόσο διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί σε μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Trump.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments