Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Island Games: Ζητούν οικονομική στήριξη

Island Games: Ζητούν οικονομική στήριξη

0
island games2
Dodekanisos

Την οικονομική στήριξη της αθλητικής αποστολής της Ρόδου στα Island Games το 2015 στο νησί Τζέρσεϊ της Βρετανίας, ζητάει με επιστολή του προς τον Υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή αλλά και τον γενικό γραμματέα Ιούλιο Συνοδινό ο Δήμος Ρόδου. Την επιστολή υπογράφουν ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και παιδείας Στέργος Παρδαλός καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Σάββας Καλαθενός. Ειδικότερα:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
το νησί μας μετά από ενέργειες διεκδίκησης το 1997, του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης του Δήμου Ροδιών, συμμετέχει στη Διεθνή Αθλητική Ένωση Νήσων (International Island Games Association, http://www.islandgames.net) στην οποία συμμετέχουν 24 νησιά από όλο τον κόσμο και διοργανώνει αγώνες κάθε δυο χρόνια σε διαφορετικό νησί. Στο καταστατικό της περιλαμβάνονται 15 ολυμπιακά και 3 μη ολυμπιακά αθλήματα. Το 1999 συμμετείχαμε για πρώτη φορά στους αγώνες του αδελφοποιημένου νησιού Γκότλαντ της Σουηδίας, σε 9 αθλήματα με 120 αθλητές και συνοδούς. Ως αποτέλεσμα της συμμετοχής αυτής και μετά από επιτυχή διεκδίκηση με αντίπαλο το νησί Ουάϊτ της Βρετανίας, αναλάβαμε τη διεξαγωγή των αγώνων το 2007. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, σε 13 ολυμπιακά και 1 μη ολυμπιακό, αθλήματα καταγράφοντας ρεκόρ 3.500 συμμετοχών. Ρεκόρ που υφίσταται ακόμα και σήμερα, μετά από 4 διοργανώσεις, με αυτή του 2015 να προβλέπονται λιγότερο από 3.000. Με αφορμή τους αγώνες αυτούς το νησί της Ρόδου δημιούργησε σημαντικές υποδομές και απέκτησε εξοπλισμό υψηλού επιπέδου που τέθηκε στην διάθεση των νέων του νησιού με εξαιρετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη και διάδοση των αθλημάτων.
Τη χρηματοδότηση της συμμετοχής του νησιού στην παραπάνω Διεθνή Ένωση, είχαν αναλάβει οι δέκα δήμοι του νησιού και στη συνέχεια ο ενιαίος Δήμος Ρόδου, μέσω του θεσμού του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου, που καταργήθηκε όμως πρόσφατα με απόφαση του ΣτΕ. Λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης και επειδή είναι σημαντική η συμμετοχή μας, έστω και με υποτυπώδη αποστολή προκειμένου να διατηρηθεί η συμμετοχή μας αλλά και να είναι δυνατή η διεκδίκηση της διοργάνωσης του 2021, σας ζητάμε την οικονομική στήριξη της αποστολής που θα αποτελείται από 35 αθλητές και συνοδούς σε 8 αθλήματα. Το κόστος που περιλαμβάνει την μετάβαση και επιστροφή, την διαμονή και διατροφή όπως και την κοινή ενδυμασία που απαιτείται από τους κανονισμούς, ανέρχεται στα 35.000€».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments