“Ήρθε η ώρα του λαού, δημοψήφισμα για τις διαπραγματεύσεις”

0
Dodekanisos

Η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να διεξαγάγει δημοψήφισμα για να επιτευχθεί ειρήνη. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaliy Klitschko (Βιτάλι Κλίτσκο). Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Ζελένσκι βρίσκεται πλέον σε μια θέση όπου οποιοδήποτε βήμα του θα είναι πολιτική αυτοκτονία. Μάλλον θα πρέπει να καταφύγει σε δημοψήφισμα, δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να καταλήξει σε τόσο επίπονες και σημαντικές συμφωνίες μόνος του, χωρίς νομιμοποίηση από τον λαό», είπε ο δήμαρχος του Κιέβου σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Πρόσθεσε ότι η λύση για την Ουκρανία θα ήταν η δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πρότυπο το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς τον περασμένο Οκτώβριο. Την ίδια στιγμή, ο Vitaliy Klitschko παραδέχτηκε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι για τον Ζελένσκυ.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι για τον Ζελένσκι. Θα πρέπει να συνεχίσει την ένοπλη σύγκρουση με νέα θύματα και καταστροφές ή να εξετάσει έναν εδαφικό συμβιβασμό με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Αν συμβεί αυτό, τι πιέσεις θα υπάρξουν από την Αμερική εάν κερδίσει ο Τραμπ; Πώς να εξηγήσουμε στον λαό ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τμήματα της επικράτειάς μας, για τα οποία πέθαναν χιλιάδες στρατιώτες μας; Οποιοδήποτε βήμα του Ζελένσκι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική αυτοκτονία. Πρέπει να κερδίσουμε τον πόλεμο, αλλά η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη και εξαρτάται από τη βοήθεια των συμμάχων. Θα ήταν τρομερό αν έπρεπε να παλέψουμε για άλλα δύο χρόνια», τόνισε ο Κλίτσκο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments