Η Βουλγαρία απαγορεύει την προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών αξιών

0
Dodekanisos

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε τροπολογία στον νόμο για την προσχολική και σχολική εκπαίδευση, που απαγορεύει την «προώθηση ιδεών και απόψεων που σχετίζονται με μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό». Η τροπολογία εγκρίθηκε με 135 βουλευτές υπέρ, 57 κατά και 8 αποχές. Οι νέοι κανονισμοί προκύπτουν από έρευνα που διεξήχθη στα σχολεία σχετικά με τη στάση των μαθητών ηλικίας 14 έως 18 ετών απέναντι σε ζητήματα LGBT . Το σχέδιο τροπολογίας εγκρίθηκε, αφού εισήχθη στο εθνικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, τα βουλγαρικά νηπιαγωγεία και σχολεία αντιμετωπίζουν πλήρη απαγόρευση προώθησης «με οποιονδήποτε τρόπο ιδεών και απόψεων που σχετίζονται με τον μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό ή τον ορισμό μιας ταυτότητας φύλου διαφορετική από το βιολογικό φύλο». Αυτοί που ήταν κατά της τροπολογίας οργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας ότι η τροπολογία θα παρεμπόδιζε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του εκφοβισμού νεαρών λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς ατόμων στα σχολεία.

Το 2023, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βουλγαρίας έκρινε ότι η «αλλαγή φύλου» μέσω δικαστικών διαδικασιών δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, τονίζοντας ότι «το φύλο αναγνωρίζεται κατά τη γέννηση και καθορίζει ένα άτομο μέχρι θανάτου».

Σημειώνεται ότι και το κοινοβούλιο της Γεωργίας ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση ένα πακέτο νόμων που απαγορεύουν την προπαγάνδα LGBT. Η δεύτερη και η τρίτη ανάγνωση έχει προγραμματιστεί για την φθινοπωρινή συνεδρίαση της Βουλής, λίγο πριν τις εκλογές που έχουν οριστεί για τις 26 Οκτωβρίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments