Η Von Der Leyen ετοιμάζεται για θητεία ακόμα πέντε ετών…

0
Dodekanisos

Το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ενέκρινε την Πέμπτη 7 Μαρτίου την υποψηφιότητα της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δεύτερη θητεία. Οι εκπρόσωποι του ΕΛΚ ψήφισαν 400 υπέρ και 89 κατά για να επισημάνουν τη φον ντερ Λάιεν ως υποψήφια για άλλα πέντε χρόνια σε μία από τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ, κάτι που θα αποφασιστεί μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές σε όλο το μπλοκ τον Ιούνιο. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο Βουκουρέστι, η φον ντερ Λάιεν ανέφερε τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κρίση στη Γάζα που αποσταθεροποιεί τη Μέση Ανατολή και την ανάδειξη της Κίνας ως βασικές προκλήσεις για την ΕΕ των 27 εθνών, ένα μπλοκ περίπου 450 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στα λόγια της μετά την ψηφοφορία, η φον ντερ Λάιεν ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ΕΛΚ στο συνέδριο — συμπεριλαμβανομένων νομοθετών, αρχηγών κομμάτων και 12 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων — για την “εμπιστοσύνη”, την “υποστήριξη” και την “αποφασιστικότητά” τους.

«Έχουμε τώρα 90 ημέρες για να πάμε μέχρι την ημέρα των εκλογών… Τώρα είναι ώρα να βγούμε εκεί έξω και να πείσουμε τους ανθρώπους, να κερδίσουμε τις καρδιές τους και να κερδίσουμε το μυαλό τους», είπε και πρόσθεσε και τα εξής: «Η ειρηνική και ενωμένη Ευρώπη μας αμφισβητείται όσο ποτέ άλλοτε. Από λαϊκιστές, από εθνικιστές, από δημαγωγούς. Είτε είναι η ακροδεξιά είτε είναι η άκρα αριστερά. Θέλουν να καταπατήσουν τις αξίες μας και θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη μας. Και εμείς, το ΕΛΚ, δεν θα το αφήσουμε ποτέ να συμβεί», πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments