«Η Ρωσία έφερε τον πόλεμο και πρέπει να νιώσει τι έχει κάνει!»

0
Dodekanisos

Εν μέσω αναφορών για εχθροπραξίες στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy είπε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει επίσης να νιώσει τον πόλεμο.

«Είμαι ευγνώμων σε κάθε πολεμιστή, κάθε στρατιώτη και κάθε διοικητή που διασφαλίζει την άμυνα των ουκρανικών θέσεων μας και την εκπλήρωση των αμυντικών μας καθηκόντων. Οι Ουκρανοί ξέρουν πώς να πετύχουν τους στόχους τους. Και η επίτευξη στόχων στον πόλεμο δεν ήταν επιλογή μας.

Η Ρωσία έφερε τον πόλεμο στη γη μας και θα πρέπει να αισθανθεί τι έχει κάνει. Προσπαθούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας το συντομότερο δυνατό σε καιρό ειρήνης – υπό συνθήκες δίκαιης ειρήνης. Και θα γίνει».

Ο Ζελένσκυ ανέφερε επίσης ότι ο υπουργός Άμυνας Rustem Umierov είχε κάνει έκθεση για την προμήθεια όπλων και εξοπλισμού στον στρατό. Ο Βασίλ Μάλιουκ, Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, ανέφερε επίσης τις επιχειρήσεις της Ουκρανίας και το λεπτό έργο της Υπηρεσίας Ασφαλείας, η οποία προστατεύει τους Ουκρανούς από ρωσικές δολιοφθορές και απόπειρες δολοφονιών εντός της χώρας.

Η περιφέρεια Kursk βρίσκεται στα σύνορα με την περιφέρεια Sumy της Ουκρανίας.
Μεγάλο μέρος των μαχών φέρεται να διεξάγεται γύρω από τη Σούτζα , ένα χωριό με πληθυσμό περίπου 5.000 κατοίκων που βρίσκεται λιγότερο από 10 χιλιόμετρα (έξι μίλια) από τα σύνορα με την Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments