“Η παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη θα αυξηθεί το 2024!”

0
Dodekanisos

Η παράνομη μετανάστευση προς την ΕΕ θα αυξηθεί το 2024 παρά τις υποσχέσεις των πολιτικών να ανακόψουν τη ροή των μεταναστών και θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στις επερχόμενες εκλογές, προέβλεψαν οι μεταναστευτικοί φορείς.

Αυτή την εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontexf ανέφερε ότι η καταγεγραμμένη παράνομη μετανάστευση στην ΕΕ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016 κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης, με περίπου 380.000 παράνομες διελεύσεις να καταγράφονται το 2023.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Κέντρου Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD), οι αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 21,2% σε ένα εκατομμύριο αιτήσεις πέρυσι, και πάλι το υψηλότερο επίπεδο από το 2016.

Το Ερευνητικό κέντρο με έδρα την Αυστρία έχει προβλέψει ότι είναι πιθανό να υπάρξει περαιτέρω αύξηση της παράνομης μετανάστευσης στο μπλοκ από μετανάστες που επιδιώκουν να εισέλθουν σε ευρωπαϊκές χώρες – συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου – προτού τεθούν σε ισχύ οι υποσχέσεις περιορισμού στις μεταναστευτικές ροές. Η συνεχιζόμενη ροή παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη είναι πιθανό να θέσει αυτό το θέμα στην κορυφή της ατζέντας, καθώς πάνω από 450 εκατομμύρια πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments