«Η Ουκρανία …φλερτάρει με μια παγκόσμια πυρηνική καταστροφή!»

0
Dodekanisos

Η Ουκρανία έχει ήδη «χάσει τον πόλεμο», επεσήμανε για μια ακόμα φορά με δηλώσεις που έκανε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Σκοτ Ρίτερ. Τόνισε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει το Κίεβο προκειμένου να γείρει τη ζυγαριά υπέρ του», Ο ίδιος αναφέρθηκε και πάλι στην επικινδυνότητα για μια παγκόσμια πυρηνική σύγκρουση η οποία θα καταστρέψει τα πάντα.

«Η Ουκρανία που επιτίθεται στη Ρωσία χρησιμοποιώντας όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παρέχονται από τις ΗΠΑ μπορεί να ερμηνευθεί από τη Ρωσία ως άμεση επίθεση από τις ΗΠΑ, από το ΝΑΤΟ, σε ρωσικό έδαφος. Μια τέτοια επίθεση, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προοίμιο μιας μεγαλύτερης στρατιωτικής εισβολής με στόχο την επίτευξη του απώτερου στόχου των ΗΠΑ, τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας».

Ο Ρίτερ υπενθυμίζει επίσης τις προειδοποιήσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος αμφισβήτησε την προφανή πεποίθηση των ΗΠΑ ότι μια σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ θα περιοριζόταν στην Ευρώπη.
«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση, που θα μπορούσε να δημιουργήσει γρήγορα τις συνθήκες που ευνοούν όχι περιορισμένη πυρηνική σύγκρουση, αλλά έναν γενικό πυρηνικό πόλεμο, μια παγκόσμια καταστροφή, την καταστροφή των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ευρώπη, την καταστροφή του κόσμου. Γιατί; Επειδή οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν είναι ειλικρινείς για την κατάσταση στην Ουκρανία σήμερα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments