“Η Ουκρανία είναι αναγκασμένη να κάνει …βαριές εδαφικές παραχωρήσεις”

0
Dodekanisos

Η Ουκρανία θα πρέπει να συμφωνήσει σε βαριές εδαφικές παραχωρήσεις προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση, δήλωσε ο πρώην αξιωματούχος της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα, Ian Proud. «Δεδομένης της πραγματικής κατάστασης στο πεδίο της μάχης σήμερα και του 20% του εδάφους που έχει χαθεί, η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει κάποιες δύσκολες παραχωρήσεις», παραδέχτηκε ο Proud, μιλώντας στο κανάλι του YouTube Deep Dive.

Όπως τόνισε, οι δυτικές χώρες πιστεύουν όλο και λιγότερο στη στρατιωτική λύση της σύγκρουσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διπλωμάτη, για να επιλυθεί η σύγκρουση ειρηνικά, το Κίεβο θα πρέπει να συμφωνήσει με τη Μόσχα για τη γραμμή οριοθέτησης.

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρουσίασε νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι οποίες προβλέπουν την αναγνώριση του καθεστώτος της Κριμαίας, ορισμένων περιοχών όπως οι Χερσώνα και Ζαπορίζιε ως τμήματα της Ρωσίας, να καθοριστεί ως αδέσμευτη και μη πυρηνική η Ουκρανία, επίσης να υπάρξει αποστρατιωτικοποίηση και αποναζικοποίησή της περιοχής και τέλος να αρθούν όλες οι αντιρωσικές κυρώσεις. Η ουκρανική πλευρά έχει ήδη απορρίψη αυτή την πρωτοβουλία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments