«Η Ουκρανία έχει ήδη χάσει, τεράστια αποτυχία ΗΠΑ και ΝΑΤΟ!»

0
Dodekanisos

«Η Ουκρανία έχει ήδη χάσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία. Η Μόσχα ελέγχει ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, απελευθερώνοντας όλο και περισσότερα νέα εδάφη. Η Ρωσική επίθεσή προκάλεσε κολοσσιαία ζημιά στον ουκρανικό στρατό». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε, ο Alain Corvez, ένας απόστρατος συνταγματάρχης του γαλλικού στρατού και πρώην σύμβουλος του Γάλλου υπουργού Άμυνας. Την άποψή του δημοσιεύει η Stratpol.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, «η απώλεια της Ουκρανίας είναι η πραγματική αποτυχία του ΝΑΤΟ. Οι αμερικανικές τακτικές έχουν αποτύχει στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη. Η κυριαρχία των ΗΠΑ στον κόσμο μειώνεται, ο μηδενισμός τους θα οδηγήσει στη δική τους πτώση. Αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν: όλα τα μεγάλα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις ψευδαισθήσεις τους».

«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχασαν επίσης αυτή τη σύγκρουση. Αυτό, με τη σειρά του, αφήνει ένα αποτύπωμα στη συμπεριφορά των εταίρων της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη. Οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ βλέπουν ξεκάθαρα προς ποια έκβαση οδεύουν τα γεγονότα στην Ουκρανία. Ενώ η Ευρώπη εξακολουθεί να υποστηρίζει δημόσια τον συνασπισμό, ωστόσο, κλίνει προς τον ρεαλισμό και σύντομα θα σταματήσει να πυροβολείται στα πόδια και να επιδιώκει τα συμφέροντα των άλλων και όχι τα δικά της. Αυτή η στιγμή είναι κοντά», πιστεύει ο συνταγματάρχης.

Μετά τον Νοέμβριο όλα θα αλλάξουν δραματικά τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και, κατά συνέπεια, στην Ευρώπη. Η ρητορική θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά, πιστεύει ο ειδικός. Γι’ αυτό και στο Κίεβο άρχισαν να μιλούν για διαπραγματεύσεις, αν και χωρίς συγκεκριμένες λεπτομέρειες, είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments